Zuid-Korea heeft tegen Brazilië mét Neymar nieuw wonder nodig

5 december 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 5 december.

Wedstrijden

Japan - Kroatië (16.00 uur)

Misschien wel de grootste verrassing in de groepsfase van dit WK waren de prestaties van Japan. Het land leek geen lang toernooi tegemoet te gaan in een poule met Spanje en Duitsland, maar versloeg beide toplanden en eindigde daarmee zelfs als groepswinnaar. Op voorhand leek een kwartfinaleplaats voor Japan bijna onmogelijk, maar Kroatië - de verliezend finalist van 2018 - is gewaarschuwd.

Brazilië - Zuid-Korea (20.00 uur)

Zuid-Korea leek dit toernooi al ten dode opgeschreven toen het in de laatste wedstrijd Portugal moest verslaan om überhaupt kans te maken op een ticket voor de achtste finale. In de slotfase trok het de wedstrijd uit het niets naar zich toe en door de andere uitslag in poule H werd een uitschakeling op wonderbaarlijke wijze voorkomen. Toch zal een stunt tegen Brazilië nóg meer vergen dan die tegen het toen al geplaatste Portugal. Zeker nu sterspeler Neymar terug is van zijn blessure... 

Voetbal op tv

16.00 uur: Japan - Kroatië, NPO 1 - live verslag van het WK-duel

20.00 uur: Brazilië - Zuid-Korea, NPO 1 - live verslag van het WK-duel

21.50 uur: De Oranjewinter, SBS 6, voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen