FIFA-directeur Wenger zorgt voor ophef met opmerkelijke conclusie

4 december 2022, 14:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Meer dan ooit klinkt er tijdens dit WK kritiek op het gastland. Uiteraard gaat het in de media veel over mensenrechtenschendingen in Qatar en de dubieuze manier waarop het land de organisatie toegezegd heeft gekregen, maar ook enkele nationale ploegen lieten op verschillende manieren van zich horen. Arsène Wenger trok aan de hand daarvan een opmerkelijke conclusie die tot de nodige verontwaardiging leidde.

Wenger is tegenwoordig werkzaam als Chief of Global Football Development van de FIFA en sprak in de functie over het verloop van het toernooi. "Als je naar het WK gaat, weet je dat je de eerste wedstrijd niet mag verliezen. Teams met veel ervaring en goede resultaten tijdens recente toernooien - teams als Frankrijk, Engeland en Brazilié - speelden ook goed tijdens de eerste wedstrijd."

Daarvoor gaf Wenger echter nog een andere reden. "Dit waren teams die er mentaal klaar voor waren. Zij hadden de juiste mindset en focusten zich op het toernooi, in plaats van op politieke statements." Zo trok Wenger een verband tussen deze uitlatingen en de uitschakeling van diverse landen; een conclusie die op social media tot veel verontwaardigde reacties leidde.

Duitsland

In het bijzonder lijkt Wenger te doelen op Duitsland. De wereldkampioen van 2014 trok voorafgaand aan het openingsduel tegen Japan de aandacht door een teamfoto te maken waarop alle spelers hun hand voor hun mond hielden. Dit leek weer een reactie te zijn op de aankondiging van de FIFA dat elke speler die de OneLove-aanvoerdersband zou dragen direct een gele kaart zou krijgen. De zeven landen die de OneLove-boodschap tijdens hun wedstrijden wilden uitdragen, zagen hierdoor af van die actie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wenger, je bent een fosiel met je belachelijke uitspraken.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is natuurlijk je reinste onzin. Ook Frankrijk en Engeland deden mee aan de OneLove campagne.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen