Scaloni lyrisch over Van Gaal: "Eer om het tegen hem op te nemen"

4 december 2022, 11:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met het bereiken van de kwartfinale staat Nederland komende vrijdag voor de grootste wedstrijd tot dusver op dit WK. Dat geldt echter ook voor tegenstander Argentinië. Bondscoach Lionel Scaloni kijkt enorm uit naar de ontmoeting en in het bijzonder de ontmoeting met Louis van Gaal.

"Het is een enorme eer om het op te nemen tegen een trainer als Van Gaal", zei Scaloni tijdens het persmoment na het bereiken van de kwartfinale (ten koste van Australië, 2-1). "Er staat ons een prachtige wedstrijd te wachten met twee iconen van de sport", zo plaatst hij Van Gaal in een rijtje met zijn eigen sterspeler Lionel Messi.

Scaloni vervolgde zijn lofzang: "Het maakt me trots dat we tegen hem mogen spelen. Veel trainers hebben al geprobeerd om hem te kopiëren. Dat is een van de mooie dingen aan het spelen van een WK: je krijgt de kans om met en tegen de allerbesten te spelen."

Prachtige wedstrijd

Hoe Scaloni tegen het huidige Oranje aankijkt? "Ze zijn misschien niet zo briljant als het Nederlands elftal in het verleden is geweest, maar ze hebben veel sterke - en ook enkele zwakke punten. Het zal een prachtige wedstrijd worden tussen twee landen met een rijke voetbalhistorie. Helaas moet een van de twee het toernooi verlaten. Hopelijk zijn wij dat niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen