Oranje dendert door op WK en treft Argentinië; weer kritiek op veldspel | FCUpdate Recap

4 december 2022, 00:30   Bijgewerkt: 3 december 2022, 23:39

In de rubriek 'FCUpdate Recap' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 3 december.

Dumfries leidt counterend Oranje naar zege en ticket kwartfinales

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinales van het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal wist ook tegen de Verenigde Staten niet te overtuigen, maar stapte wel met een 3-1 overwinning van het veld. De grote man aan de kant van Oranje was uitblinker Denzel Dumfries. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Van Gaal zet Oranje op scherp: "We krijgen betere tegenstanders"

Louis van Gaal is trots dat zijn Nederlands elftal zich zaterdagavond wist te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. De bondscoach is het eens met de kritiek op het spel van Oranje, maar vertelde na de wedstrijd ook dat er veel dingen goed zijn gegaan. Van Gaal weet wel dat het nog steeds beter moet. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Van Basten kritisch op Ajacied: "Hij moet echt wakker worden"

Marco van Basten heeft zich na afloop van de Nederlandse zege op de Verenigde Staten (3-1) kritisch uitgelaten over de prestatie van Steven Bergwijn. Hoewel de buitenspeler van Ajax in de openingswedstrijd van Oranje op het WK nog in de basis startte bij de ploeg van Van Gaal, beleeft Bergwijn nog geen gelukkig WK. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Argentinië volgende tegenstander Oranje na zege op Australië

Argentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK, waarin het het Nederlands elftal treft. Lionel Messi zette zijn land op voorsprong, waarna Julian Álvarez het duel leek te beslissen. Craig Goodwin bracht de spanning in het laatste kwartier echter nog terug, maar de Australiërs konden geen gelijkmaker meer forceren en dus gaat Argentinië door. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Simons ziet geduld worden beloond: "Hele leven voor gewerkt"

Xavi Simons maakte zaterdagavond tegen de Verenigde Staten zijn debuut in het Nederlands elftal. De 19-jarige smaakmaker van PSV mocht van bondscoach Louis van Gaal in de slotfase invallen en ging met Oranje door op het WK. Na de wedstrijd genoot de geboren Amsterdammer met volle teugen. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Memphis over speelwijze: "Krijgen de opdracht om zo te spelen"

Memphis Depay heeft na de wedstrijd uitleg gegeven over de manier van spelen van het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal krijgt in Nederland veel kritiek, maar trekt zich daar zelf weinig van aan. Memphis bekijkt het juist van de positieve kant. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Noppert helpt Oranje met cruciale reddingen: "Dat is mijn taak"

Andries Noppert heeft zichzelf op dit WK helemaal bewezen. Waar velen bij de openingswedstrijd in Qatar nog verbaasd waren dat de doelman van SC Heerenveen een basisplaats kreeg toegewezen bij Oranje, liet Noppert zaterdagmiddag in de achtste finale zijn kwaliteiten weer zien. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen