Noppert leek strijd om basisplek bij sc Heerenveen te verliezen

3 december 2022, 23:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Noppert had tegen de Verenigde Staten weer een belangrijke rol namens het Nederlands elftal. Het had echter niet veel gescheeld of de doelman had niet eens een basisplaats gehad bij sc Heerenveen. Dat vertelde ploeggenoot Thom Haye in de liveshow van FC Afkicken.

"Het was zeker geen uitgemaakte zaak", aldus Haye, die bij Heerenveen een belangrijke speler op het middenveld is. "Maar op het laatste moment is de keuze toch op hem gevallen. Zoals Andries overkomt op televisie, zo is hij ook echt naar ons. Ik denk dat wij het als team daarom nog mooier vinden dan de rest van Nederland." Noppert maakte afgelopen zomer de stap van Go Ahead Eagles naar Heerenveen. Hij won de strijd onder de lat uiteindelijk van Xavier Mous.

Noppert krijgt in Qatar verrassend genoeg de voorkeur boven Justin Bijlow en Remko Pasveer. De lange goalie betaalt het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal terug met goede wedstrijden. "Ik stuur hem af en toe een berichtje, maar we laten hem vooral met rust. Hij moet zich op de wedstrijden concentreren", aldus Haye, die zijn ploeggenoot zaterdag van de Verenigde Staten zag winnen. In de kwartfinales wacht vrijdag een ontmoeting met Argentinië.

Transfer voor Noppert?

Door zijn uitstekende spel bij Oranje wordt Noppert al in verband gebracht met een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion. Daar heeft de 28-jarige keeper nog een contract tot medio 2024, maar bij een goed bod zal Heerenveen aan het twijfelen worden gebracht. Haye weet dus niet of hij zijn laatste wedstrijd met Noppert heeft gespeeld. "Misschien maak ik zelf wel een stap ja. Nee, ik hoop dat hij blijft", aldus de middenvelder met een brede glimlach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen