Van Basten kritisch op Ajacied: "Hij moet echt wakker worden"

3 december 2022, 20:25

Marco van Basten heeft zich na afloop van de Nederlandse zege op de Verenigde Staten (3-1) kritisch uitgelaten over de prestatie van Steven Bergwijn. Hoewel de buitenspeler van Ajax in de openingswedstrijd van Oranje op het WK nog in de basis startte bij de ploeg van Van Gaal, beleeft Bergwijn nog geen gelukkig WK. Volgens Van Basten begint zijn tijd dan ook te dringen, zo gaf hij aan bij de NOS.

"Bergwijn moet echt wakker worden", begon Van Basten, die overigens wel graag zou zien dat Bergwijn start bij Oranje, mits hij in vorm is. "Hij moet echt wakker worden. Ik zou spelen met Gakpo, Bergwijn als hij wakker is, en Memphis. Dat is wel een goed trio." De oud-bondscoach van het Nederlands elftal ziet bovendien dat er weinig spelers in vorm zijn bij Oranje momenteel. "Gakpo speelt een lekker toernooi en Noppert zit goed in zijn vel. De rest is zoekende of speelt redelijk, maar niet meer dan dat. Memphis is groeiende."

Ook Rafael van der Vaart zag dat Bergwijn een ongelukkige invalbeurt kende tegen de VS. "Bij Bergwijn is de echt grote vorm er nog niet." Over Cody Gakpo, die zaterdagmiddag voor het eerst dit WK niet trefzeker was, was Van der vaart positiever. "In de tweede helft zag ik hem balvast spelen en liep hij spelers voorbij. Hij straalde veel kracht uit, het was geweldig om naar te kijken. Hij heeft een goede tweede helft gespeeld."

Bergwijn kent ongelukkig seizoen

Bergwijn maakte afgelopen zomer de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. In het shirt van de regerend landskampioen kent de aanvaller nog geen geweldig seizoen. Ook op het WK kan hij dus nog niet overtuigen. Bergwijn begon nog als basisspeler aan het toernooi, maar zat tegen Qatar de volledige wedstrijd op de bank. Tegen de Verenigde Staten moest hij genoegen nemen met een invalbeurt.

Lees ook: Oranje op Rapport: Dumfries grote uitblinker

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen