Buitenlandse media loven Oranje: 'Eerst Denzel, dan Washington'

3 december 2022, 19:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De 3-1 zege van Oranje op de Verenigde Staten heeft in de buitenlandse media geleid tot lof voor het verzorgde counterspel van het elftal van Louis van Gaal

De Engelse krant The Guardian vond dat Oranje zich 'comfortabel' naar een plaats bij de laatste acht speelde tegen de Amerikanen. Vooral de openingstreffer van Memphis Depay kon op goedkeuring rekenen van de krant. 'Tot zover het saaie voetbal waar het team van Van Gaal van wordt beschuldigd. Ze lokten de Amerikanen in een val en straften hen op vloeiende, gepolijste manier af.' Denzel Dumfries maakte grote indruk met twee assists en een treffer. De krant noemt de rechter wingback van Oranje dan ook 'de architect van de ondergang van de VS'.

'Eerst Denzel, dan Washington', kopt het Duitse Bild met een knipoog. 'Dankzij een perfecte wedstrijd met twee assists en een treffer schiet hij de Amerikanen terug naar hun hoofdstad Washington', verduidelijkt de tabloid vervolgens. De Duitsers roemen de koelbloedigheid voor het doel van de Nederlanders, die de Amerikanen het spel lieten maken maar op de juiste momenten keihard toesloegen.

Het Spaanse Marca zag Oranje tegen de Amerikanen 'een heuse les hoe je gevaarlijk moet zijn met counters' geven. 'Soccer is nog ver verwijderd van het voetbalmodel van Nederland', concludeert het met een knipoog naar de vele Amerikanen die proberen de sport van een nieuwe naam te voorzien, tot president Joe Biden aan toe. Dumfries en Memphis krijgen met de maximale drie sterren de hoogste beoordeling van de Spaanse krant. De ene ster die Andries Noppert voor zijn optreden ontving is gezien zijn prima redding in de openingsminuten dan weer erg mager. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ja..als oranje wint van messi dan stopt messi ermee

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen