Noppert helpt Oranje met cruciale reddingen: "Dat is mijn taak"

3 december 2022, 18:45

Andries Noppert heeft zichzelf op dit WK helemaal bewezen. Waar velen bij de openingswedstrijd in Qatar nog verbaasd waren dat de doelman van SC Heerenveen een basisplaats kreeg toegewezen bij Oranje, liet Noppert zaterdagmiddag in de achtste finale zijn kwaliteiten weer zien. Met meerdere cruciale reddingen hield Noppert Oranje op de been tegen de Verenigde Staten, waardoor uiteindelijk een 3-1 zege werd behaald. Bij de NOS gaf Noppert na afloop zijn reactie.

"Dit is lekker, want je weet dat dit een lastige avond kan worden", begint Noppert. "Als je dan 3-1 wint, is dat fantastisch en ook mooi voor deze groep, die alles voor elkaar wil doen. We hebben het even lastig gehad in het begin, alleen dit zijn de potjes waar het om gaat. Dan maakt het niet uit hoe je speelt, als je maar wint in mijn ogen. Voetballend was het lastig, zij gaan als de brandweer, die gasten in de eerste helft. Daar moet je iets op verzinnen en dat is ons aardig gelukt denk ik", stelt de doelman nuchter.

Hoewel Noppert tegen de VS meerdere reddingen verrichte, was zijn belangrijkste actie zijn optreden in de tweede minuut, toen hij een één-op-één situatie goed doorstond. "Dat is mijn taak. Het is heel mooi dat je 'm zo kan pakken en het team zo kan helpen." Om de wedstrijd op zo'n manier te beginnen geeft ook zelfvertrouwen, zo stelt Noppert. "Voor een keeper zijnde is het altijd lekker als je de eerste bal pakt. Dan heb ik altijd het idee dat ik er lekker in zit."

Kwartfinale bereikt

Met Oranje staat Noppert na vier interlands plots in de kwartfinale van een WK. De doelman is blij met zijn eigen rol in de overwinning, maar onderstreept vooral het teambelang. "Dat is een goed gevoel, maar het allerbelangrijkste is dat we gewoon hebben gewonnen. Dat we als team zijnde het goed hebben gedaan en vandaag hebben we het echt samen gedaan." Om 20.00 uur vanavond zullen Argentinië en Australië onderling bepalen wie het tegen Oranje op zal nemen in de kwartfinale. "Ik denk dat het Argentinië wordt, alleen de wonderen zijn de wereld nog niet uit. En ook die ploeg (Australië, red.) zal lastig zijn. Dus die gaan we vanavond even kijken." Mocht Argentinië daadwerkelijk de tegenstander van Oranje worden, dan zal Noppert het opnemen tegen Lionel Messi. Angst kent hij echter niet. "Ook die ballen moet je pakken", stelt Noppert nuchter als altijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noppert mania op het moment en wat een onzin . Hij doet werkelijks niks bijzonder . Dus alle kenners hebben deze topper jarenlang over het hoofd gezien !!kom op zeg wat een kul

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen