Doorslaggevende backs slaan terug na kritiek: "Flinke boost"

3 december 2022, 18:39

Daley Blind en Denzel Dumfries werden de afgelopen weken veelvuldig bekritiseerd voor hun spel in Oranje. De wingbacks speelden tegen de Verenigde Staten echter een doorslaggevende rol en zijn daar vanzelfsprekend erg tevreden over. 

"Ik denk dat het wel een flinke boost voor ons is dat we vandaag goed gespeeld hebben", zei Dumfries na afloop tegenover de NOS. "Laten we eerlijk zijn, het is vaker negatief dan positief in Nederland", viel Blind hem bij. "Maar we hadden vandaag een plan en dat hebben we goed uitgevoerd", vervolgde de maker van de derde Nederlandse treffer. 

Toch vonden beide uitblinkers dat Oranje het voetballend beter kan dan wat het tot nu toe in Qatar heeft laten zien. Ook de bondscoach was het daarmee eens. "Hij zei terecht in de rust dat we wat meer druk op de bal konden zetten", haalde Dumfries terug. "Daar was hij echt niet tevreden over." 

Na de groepsfase was de wedstrijd tegen de Amerikanen een verademing voor Blind en Dumfries. "Als wingbacks was het in de eerste wedstrijden moeilijk met tegenstanders die ver inzakken, maar nu kregen we veel ruimte", legde Blind uit. "Onze aanvallers hielden de bal voorin goed vast waardoor we tijd kregen om bij te sluiten." Met het bereiken van de kwartfinale is het grote doel van Louis van Gaal, de wereldtitel, nog niet uit het zicht. "Nog drie wedstrijden en dan staat er iets heel moois te wachten", zei Blind glimlachend. Om daar conform de mediatraining aan toe te voegen: "Maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen