Van Basten blijft kritisch op Oranje: "Maar wie wint heeft vrienden"

3 december 2022, 18:30

Marco van Basten en Rafael van der Vaart vinden dat Oranje zich in de tweede helft herpakt heeft tegen de Verenigde Staten. De analisten van de NOS vonden het Nederlands elftal dramatisch in het tweede bedrijf, maar na de thee was het een stuk beter. Toch is er nog steeds veel ruimte voor verbetering.

Van der Vaart is vooral benieuwd naar de mening van bondscoach Louis van Gaal. "Ik vond de tweede helft echt veel beter. Je zag de ontlading bij de spelers, dat hebben zij ook nodig. Ze voelen ook dat ze tot nu toe niet zichzelf waren. Van Gaal heeft niet voor niets twee wissels doorgevoerd in de rust. Hij was volgens mij ook niet tevreden. Ik verwacht dat hij kritisch gaat zijn op zijn eigen team. Maar hij zal ook zeggen dat hij het allemaal zo heeft bedacht."

Van Basten was de afgelopen weken zeer kritisch op de manier waarop Oranje voetbalt tijdens het WK. "Ze hebben gekozen voor deze speelwijze. Uiteindelijk is degene die wint een vriend van iedereen. Ze hebben in dit geval het gelijk aan hun zijde. We hebben in deze wedstrijd de nodige mazzel gehad", aldus Van Basten over meerdere reddingen van Andries Noppert, die complimenten kreeg van Van der Vaart. "Ik ben blij voor die jongen dat hij het goed doet. Het is ongelooflijk."

"Oranje is een counterploegje geworden"

Pierre van Hooijdonk zou het op zijn beurt prima vinden als Oranje op deze manier de beker mee naar huis neemt. "Van die eerste helft kan ik ook niks maken, dat was niet goed. Maar uiteindelijk sta je wel met 2-0 voor. Er zit zeker verbetering in het spel van Oranje. Ik vond het in de eerste drie wedstrijden echt niet goed. De realiteit is dat we een counterploegje geworden zijn. Daar moeten veel mensen misschien aan wennen. Ik heb ook liever de bal. Maar als dit de wereldtitel oplevert, dan ben ik voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen