Oranje op Rapport: Dumfries grote uitblinker, drie onvoldoendes

3 december 2022, 17:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal heeft op het WK in Qatar de laatste acht bereikt. In de achtste finale werd afgerekend met de Verenigde Staten. Denzel Dumfries was bij Oranje de grote man met twee assists voor rust en een bevrijdende treffer erna. Hij krijgt dan ook de hoogste beoordeling van alle internationals die Oranje naar de kwartfinale hielpen. Dit zijn de volledige beoordelingen van Oranje:

Andries Noppert - 7

Behoedde Oranje in zijn vierde interland al na drie minuten voor een vroege achterstand toen Christian Pulisic helemaal vrij voor hem opdook. Was daarmee andermaal van groot belang voor Oranje. Noppert reageerde daarna ook attent toen Timothy Weah het vlak voor rust met een hard schot probeerde. Kon niet veel doen aan de curieuze tegentreffer.

Jurriën Timber - 6

Werd weinig op de proef gesteld maar stond er als het moest. Lijkt inmiddels onomstreden in het elftal en dat is knap gezien het feit dat hij in de eerste groepswedstrijd nog werd gepasseerd ten faveure van Matthijs de Ligt. 

Virgil van Dijk - 6,5

Heerste soeverein achterin zoals van een speler van zijn kaliber verwacht mag worden, zeker tegen een aanvallend relatief zwakke tegenstander als de Verenigde Staten. Voetballend niet altijd even gelukkig in zijn keuzes, zo hanteerde hij af en toe de lange bal zonder al te veel succes. 

Nathan Aké - 6,5

Voor Aké geldt hetzelfde als voor Timber en Van Dijk. Was in de opbouw wel vaak een stabiele factor en wist met zijn passes vaak een teamgenoot te bereiken.

Denzel Dumfries - 8

Was met twee assists én een treffer de doorslaggevende factor voor Oranje. Waar hij in de groepsfase zelden een aanvallende bijdrage kon leveren lag tegen de VS juist wél de ruimte voor zijn rushes, waar Oranje dankbaar gebruik van maakte.

Daley Blind - 6,5

Was tot zijn treffer opnieuw bezig aan een zeer moeizaam duel. De grote kans voor Pulisic in de openigsfase kon bijvoorbeeld ontstaan doordat Blind buitenspel ophief. Was terecht blij met zijn 2-0, waar hij na een moeizame periode bij zowel zijn club en Oranje erg aan toe was. Leverde bovendien de assist bij de 3-1 van Dumfries, 

Marten de Roon - 5

Speelde onopvallend, wat doorgaans een goed teken is zoals hij zelf ook al eens aangaf. Toch was Louis van Gaal niet tevreden met de manier waarop hij de middenveld-positie naast Frenkie de Jong invulde. De bondscoach 

Frenkie de Jong - 5,5

Kon opnieuw niet zijn stempel op de wedstrijd drukken zoals hij dat in zijn goede jaren bij Ajax regelmatig liet zien maar ook bij FC Barcelona bij vlagen tentoonspreidt. Pakte bovendien nog geel in de tweede helft, wat later in het toernooi nog van belang kan zijn.

Davy Klaassen - 5

Kreeg tegen de wens van Memphis in opnieuw een basisplaats, maar kwam weinig in het spel voor. Werd na rust dan ook alsnog afgelost door collega-Ajacied Steven Bergwijn. 

Cody Gakpo - 6,5

Niet zo beslissend als in de groepsfase, maar speelde wel een belangrijke rol in de opbouw naar de openingstreffer van Memphis. Zal hopen dat hij in de kwartfinale meer bruikbare ballen krijgt om zich te onderscheiden zoals hij dat in de eerste drie duels kon doen.

Memphis Depay - 6

Liet tegen de Amerikanen zeker in de eerste helft weer glimpen van zijn topvorm zien die we van hem kennen in Oranje. De 1-0 was een typische spitsengoal. Van het positie kiezen tot het klinisch afronden: daar staat hij voor in het Nederlands elftal. Zakte in de tweede helft wel wat terug en leidde met een knullige pass nog een grote kans voor de tegenstander in.

Teun Koopmeiners - 5,5

Liet niet vaak zien waarom hij een betere optie was dan zijn teamgenoot bij Atalanta Bergamo Marten de Roon, voor wie hij in het veld kwam. Pakte bovendien nog een gele kaart. 

Steven Bergwijn - 5

Was als invaller niet betrokken bij de enige geslaagde Oranje-aanval van de tweede helft, waaruit Dumfries de zege veiligstelde. Lijkt nog altijd ver verwijderd van de vorm die hij in de eerste maanden van het seizoen bij Oranje én zijn club liet zien.

Xavi Simons

Speelde te kort voor een beoordeling

Matthijs de Ligt

Speelde te kort voor een beoordeling

Wout Weghorst

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klaassen een 5, kijkt de verslaggever wel voetbal? Bij de 1-0 zeer belangrijk gelopen waardoor Depay vrij kwam en de voorassist bij de 2-0. En dan krijge Gakpo en Frenkie die beiden nog minder brachten een hoger cijfer. 😂

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

U zegt? Van mij krijgt ie een 2. Deed echt alles fout. Liep als een oma over het veld. Zo'n prutser heeft op een WK niks te zoeken.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij bent altijd al anti Ajax spelers in Oranje, jou nemen we niet meer serieus.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh en nog wat: Noppert heeft goed gekeept. En dat vind ik mooi voor hem.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee dat vind je alleen omdat bijlow er niet in staat . Maar noppert doet niks bijzonders joh. 1e minuut schiet die gozer recht op hem . Voor de rest geen bal gehad

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welke Bijlow?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb mezelf een dikke 7 gegeven. Lekker op de bank, koele pint erbij. Lekker. 😎

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

God wat mis ik Jordie Clasie als je De Roon en Klaassen zo armoedig bezig ziet.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klaassen en de Roon slecht, maar Clasie ben ik ook niet kapot van.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen