Dumfries leidt counterend Oranje naar zege en ticket kwartfinales

3 december 2022, 18:01

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinales van het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal wist ook tegen de Verenigde Staten niet te overtuigen, maar stapte wel met een 3-1 overwinning van het veld. De grote man aan de kant van Oranje was uitblinker Denzel Dumfries.

De wedstrijd was amper begonnen of Andries Noppert had een behoorlijk schouderklopje verdiend. Daley Blind bleef veel te lang hangen in zijn eigen zestien en zodoende kon Christian Pulisic ontsnappen aan buitenspel. De sterspeler van de Amerikanen verscheen alleen voor de neus van Noppert, die Oranje met een fraaie redding op de been hield. Team USA rook daarna bloed en bleef de weg naar het doel van De Toren van Joure zoeken. Dat leverde een aantal hachelijke momenten op, maar Noppert hoefde in de openingsfase niet nogmaals in actie te komen.

Oranje leek met een 1-0 voorsprong aan de thee te kunnen, maar deelde kort voor rust nog een enorme tik uit aan de Amerikanen. Opnieuw was Dumfries betrokken bij een razendsnelle counter en dit keer vond hij de mee naar voren gekomen Blind. De linkervleugelverdediger twijfelde niet en schoot met zijn mindere rechterbeen de 2-0 tegen de touwen. Die voorsprong werd na een paar minuten in de tweede helft bijna kleiner. Tim Ream stuitte op de uitstekend spelende Noppert en zag dat Cody Gakpo de bal vervolgens uit de doelmond weg kon schieten.

Weston McKennie probeerde het even later ook nog met een schot, maar op die inzet hoefde Noppert niet in actie te komen. Aan de overkant bleven de manschappen van Van Gaal gevaarlijk via de tegenstoot. Blind en Memphis kwamen net tekort om een voorzet van Dumfries achter Turner te werken en diezelfde goalie tikte een slimme inzet van Memphis over de lat. De tweede keeper van Arsenal had daarna ook een goede redding in huis op een fraaie pegel van invaller Teun Koopmeiners. De rebound leek een prooi voor Memphis, maar Turner was snel terug op zijn post.

Amerika leek niet in staat om tot een slotoffensief te komen. Toch knokte de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter zich terug in de wedstrijd. Hij bracht met Haji Wright, die in het verleden nog bij VVV-Venlo speelde, een extra spits in en hij zorgde voor het nodige gevaar. Wright zag een schuiver door Jurriën Timber van de lijn gehaald worden. Even later was het alsnog raak. De invaller werkte een bal op bijzondere wijze achter Noppert en hield Team USA terug in de wedstrijd. Daarna greep Noppert wel goed in toen Wright opnieuw voor zijn neus verscheen.

De volgende tegenstander wordt later vanavond bekend. Om 20.00 uur trappen Argentinië en Australië namelijk af voor hun onderlinge achtste finale. De Argentijnen of de Australiërs zijn de volgende opponent van Oranje. De kwartfinale staat aanstaande vrijdag (20.00 uur) op het programma en wordt afgewerkt in het Lusail Stadium.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen