"Oranje had twee geweldige aanvallen, de rest was om te huilen"

3 december 2022, 17:02

Het spel van het Nederlands elftal kan de analisten bij de NOS niet bekoren, ondanks de 2-0 voorsprong die Oranje heeft tegen de Verenigde Staten. 

"Oranje had twee geweldige aanvallen", begint Marco van Basten nog positief. "Maar de rest was om te huilen", vond de oud-bondscoach. Oranje liet het balbezit voortdurend aan de tegenstander en speelde bijna apatisch in de ogen van Van Basten. "Als Amerika de bal heeft blijven wij gewoon staan wachten in de zestien."

Rafael van der Vaart is het roerend eens met zijn voormalige trainer. "Er zit gewoon heel weinig energie in", vindt de Heemskerker. "Het is een WK, dan heb je een beetje geluk nodig en dat heeft Oranje wel heel veel", benoemt ook hij iets positiefs. Dat Daley Blind op slag van rust de 2-0 maakte vond Van der Vaart ook mooi. "Ik heb wel honderd appjes dat die gozer eruit moet", lacht hij. 

Het doelpunt van Memphis na tien minuten was één van de spaarzame momenten waarop het Nederlands elftal de analisten kon imponeren. "Dit was misschien wel de mooiste aanval van het hele WK", vond Van der Vaart zelfs. Van Basten sluit zich aan bij die woorden. "We hadden daarvoor nog geen enkele poging gedaan, maar dit ging in één keer perfect", zei San Marco. "Net als bij die tweede goal eigenlijk", bedenkt hij zich. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen