Van Hooijdonk lovend over 'onderbelichte' Aké: "Perfect toernooi"

3 december 2022, 15:40

Nathan Aké is tegen de Verenigde Staten andermaal verzekerd van een basisplaats. Pierre van Hooijdonk vindt dat volledig terecht. De oud-international is een groot fan van de "moderne verdediger" van Manchester City. 

"Hij speelt tot nu toe een perfect toernooi", vindt Van Hooijdonk. "Hij is iemand die geruisloos onomstreden is geworden in het elftal." Hij roemt de kopkracht van de voor een centrale verdediger relatief kleine Aké, die 'slechts' 1.80 meter is. "Hij is heel sterk in de lucht, ook met corners waaruit hij in het verleden weleens heeft gescoord."

Daarnaast roemt Van Hooijdonk het karakter van de 27-jarige verdediger. "Aké is heel erg bescheiden. Het is niet zo dat hij uitstraalt dat het allemaal om hem draait, en dat siert hem." Volgens Van Hooijdonk heeft Aké alles wat een moderne verdediger moet hebben. "Hij is goed aan de bal, sterk in de duels en het beheerst het doordekken heel erg goed."

Rafael van der Vaart en Marco van Basten onderschreven de lof voor Aké vanuit de studio. "Ik heb niet eens het idee dat hij meegedaan heeft, zo goed verdedigt hij", vindt Van der Vaart. "Hij is nergens de beste in maar in alles wél goed", vervolgt Van der Vaart. "Hij is aan de bal comfortabel, schakelt zijn man tot nu toe telkens uit en is voldoende snel", vindt oud-bondscoach Van Basten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen