Tadic emotioneel na WK-exit: "Ik kan moeilijk mijn woorden vinden"

3 december 2022, 14:02   Bijgewerkt: 3 december 2022, 14:07

Dusan Tadic is flink aangeslagen na de uitschakeling op het WK in Qatar. Vanwege de 3-2 nederlaag tegen Zwitserland is Servië als laatste geëindigd in groep F en zit het WK er voor Tadic al op na de groepsfase. Voor de camera's van de FIFA geeft de aanvoerder zijn reactie.

"Ik kan moeilijk mijn woorden vinden", begint Tadic. "Dit is een grote teleurstelling. We wilden deze wedstrijd winnen en een ronde doorgaan, maar dat is ons niet gelukt." Vooral de verdedigende onzekerheid brak Servië op, zo constateerde hij. "We kregen veel te makkelijk doelpunten tegen. Acht is gewoon veel te veel om door te kunnen naar de knock-outfase. Dat is niet alleen de schuld van de verdediging."

Toch weigert Tadic om zijn verdedigende teamgenoten af te vallen en benadrukt hij dat het team als geheel heeft gefaald. "Het is niet alleen hun schuld. Wij als middenvelders en aanvallers zijn ook verantwoordelijk. Ook vandaag ging het te makkelijk. Deze dingen mogen niet gebeuren als we ooit willen slagen op een eindtoernooi."

Tadic denkt nog niet aan stoppen

Ondanks de pijnlijke uitschakeling weigert Tadic de handdoek in de ring te gooien bij het nationale elftal van Servië. In 92 wedstrijden was de aanvoerder van zowel Ajax als Servië goed voor twintig doelpunten, waarna hem de vraag werd gesteld of de uitschakeling zijn einde bij de nationale ploeg betekende. Tadic was echter stellig in zijn antwoord en denkt nog niet aan ophouden: "Nee. Ik ga door."

Lees ook: Zwitserland geeft heerlijke groepsfase op WK afscheid in stijl

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen