Ajax-fans kunnen zomeraanwinst eindelijk aan het werk zien

3 december 2022, 10:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl het Nederlands elftal toeleeft naar het achtste finaleduel met de Verenigde Staten, speelt Ajax om 11.00 uur haar eerste wedstrijd sinds de blamage tegen FC Emmen. De Amsterdammers nemen het in het Spaanse Marbella vriendschappelijk op tegen Blackburn Rovers. Voor Alfred Schreuder én de Ajax-fans de uitgelezen mogelijkheid om Ahmetcan Kaplan eindelijk aan het werk te zien. De Turkse verdediger maakte afgelopen zomer de overstap naar de Johan Cruijff ArenA, maar raakte al snel geblesseerd aan zijn knie. 

De achterhoede van Ajax ging afgelopen zomer flink op de schop. De regerend landskampioen nam niet alleen afscheid van Noussair Mazraoui, Nico Tagliafico en Lisandro Martínez, maar ook van Perr Schuurs. In de zoektocht naar een vervanger van Schuurs kwam Ajax uit bij Kaplan. De Amsterdammers telden een kleine tien miljoen euro neer voor de komst van de Turkse verdediger, die indruk had gemaakt bij Trabzonspor. Het Ajax-publiek heeft echter nog niet kunnen genieten van Kaplan. De centrumverdediger zat in september wel een paar keer bij de selectie, maar Schreuder deed geen beroep op hem. Tot overmaat van ramp voor Kaplan raakte hij niet lang na zijn komst zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij in het restant van de eerste seizoenshelft moest toekijken. 

Lees ook: Schreuder lovend over aanwinsten: "Hij is een complete speler"

Nu is Kaplan eindelijk fit en klaar om minuten te gaan maken. De verdediger heeft tijdens het trainingskamp een goede indruk achtergelaten op Schreuder en heeft dan ook een basisplaats in de oefenwedstrijd tegen Blackburn Rovers. Kaplan vormt samen met Devyne Rensch, Calvin Bassey en Owen Wijndal de achterhoede van de huidige nummer twee van Nederland. Het doel wordt verdedigd door Maarten Stekelenburg. Op het middenveld krijgen Kian Fitz-Jim, Youri Regeer en Kristian Hlynsson de kans om zich in de kijker te spelen en voorin moeten Francisco Conceição, Brian Brobbey en Christian Rasmussen voor het gevaar en de doelpunten gaan zorgen. Het oefenduel met Blackburn Rovers begint om 11.00 uur is en live te zien bij Ziggo Sport. Blackburn Rovers is de huidige nummer drie van het Championship, het tweede niveau van Engeland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen