PSV kwam 'paar miljoen' tekort voor absolute smaakmaker Brazilië

2 december 2022, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brazilië-aanvaller Richarlison (25) maakte tijdens de eerste WK-wedstrijd beide doelpunten voor zijn land. De buitenspeler is daarmee een van de sterren van dit toernooi. In het verleden werd de aanvaller van Tottenham Hotspur al gelinkt aan een transfer naar Ajax, maar koos hij uiteindelijk voor Everton. Ook PSV had serieuze belangstelling voor de Braziliaan.

Dat doet Brands uit de doeken bij de NOS. "Wij hadden met PSV serieuze interesse. Ik ben toen zelfs nog naar Zuid-Amerika geweest om een toernooi te bekijken, maar wij konden de transfersom niet betalen. Als het een paar miljoen minder was geweest, dan hadden wij mee kunnen doen", blikt Brands terug op de situatie. "Hij heeft lengte, snelheid, hij is beweeglijk, kan op alle posities in de aanval uit de voeten en is technisch goed."

Ajax had de miljoenen wel in kas liggen en deed een meer dan serieuze poging. Met succes, zo leek het althans, maar uiteindelijk besloot de Braziliaan om te kiezen voor een stap naar de Premier League met Everton. Daar werd hij alsnog herenigd aan Brands en verdiende hij een transfer naar Tottenham Hotspur - zijn huidige werkgever. 

Lees ook: "Sportieve plaatje telt ook voor Bergwijn

"Hij was ons nummer één target als aanvaller. Je wist bij hem: Everton wordt niet zijn eindstation. We hebben hem destijds voor veel geld gekocht, maar ik heb dat nooit als een risico gezien", zei Brands over de Braziliaan, die hij deze zomer voor bijna zestig miljoen euro van de hand deed. "Ik weet nog dat Ancelotti na een paar trainingen tegen me zei: 'Goh, wat kan die Richarlison koppen, wat een timing.'"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen