Vreven ziet Noppert wel slagen bij Ajax: "Heeft de juiste genen"

2 december 2022, 15:13

Andries Noppert is tot nu toe één van de grootste verrassingen in de Oranje-selectie in Qatar. De doelman van sc Heerenveen hoefde in de drie groepsduels slechts één tegentreffer toe te staan en wordt door verschillende prominenten in verband gebracht met een overgang naar Ajax. Ook Stijn Vreven, die als trainer bij NAC Breda met Noppert werkte, ziet zijn voormalige pupil wel slagen in Amsterdam.

"Andries is nog altijd dezelfde kerel", zegt Vreven vrijdag tegenover ESPN. "Heel ontwapenend. Zeggen wat hij te zeggen heeft." Het verbaast de Belg wel dat Noppert op zijn 28ste alsnog uitgroeide tot eerste keeper van het Nederlands elftal. "Ik moet zeggen: hij doet het prima. Maar dit had maar bij één coach gekund en dat is Louis van Gaal." Vreven vindt dat Noppert 'niet excelleert' in Oranje, maar 'wel goed staat te keepen'. 

Onder meer Dick Advocaat en Aad de Mos gaven recent al aan dat ze in Noppert een goede kandidaat zien om bij Ajax onder de lat te belanden. De Amsterdammers beschikken met Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) over twee ervaren doelmannen en hebben daarnaast met Jay Gorter (22) een talentvolle keeper op de loonlijst staan. "Ik denk wel dat Noppert kan slagen bij Ajax", zegt Vreven. "Hij heeft geen stress, druk gaat hem heel goed af of dat heeft hij niet. Dat zijn de juiste genen natuurlijk en zeker ook om naar een topclub te gaan."

Het Verdriet van België

Waar Noppert met Oranje nog altijd in de race is voor de wereldtitel in Qatar, ligt België er al na de groepsfase uit op het toernooi. Vreven wijt de uitschakeling aan de topspelers van de Rode Duivels die in Qatar niet in goede vorm verkeerden. "We hadden de laatste jaren als België zijnde vier wereldtoppers in onze ploeg", vindt Vreven die doelt op Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku. "Eigenlijk hadden we dit jaar nog de helft", vervolgt hij. "Lukaku is niet fit geraakt en Hazard haalt zijn oude niveau niet meer. Dat was met name de oorzaak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen