Van Gaal krijgt steun van oud-trainer: "Kan ik pissig van worden"

2 december 2022, 12:20

Theo Vonk kan zich absoluut niet vinden in het beeld dat vaak ontstaat over Louis van Gaal. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal werd als speler getraind door Vonk, die heeft genoten van zijn periode met Van Gaal. De 74-jarige oud-trainer snapt niet dat er vaak negatief over hem wordt gesproken.

"Sparta was mijn eerste klus als hoofdtrainer en Louis was mijn captain en de informele leider van het team", vertelt Vonk in gesprek met De Telegraaf. "Tactisch was hij sterk, dus ik betrok hem in het opstellen van het tactisch plan. Ik zag direct een toekomstige trainer in hem. Net zoals ik dat bij FC Twente had met Erik ten Hag. Louis is een geweldig mens en een fantastische trainer en ik heb er veel vertrouwen in dat hij net als in Brazilië weer heel ver gaat komen met Oranje."

Lees ook: Berghuis sluit zich aan bij Van Gaal: "Dat vind ik wel wat hebben"

Vonk vindt het onterecht dat er altijd een negatief beeld ontstaat over Van Gaal, die na het WK in Qatar stopt als bondscoach. Hij wordt dan opgevolgd door Ronald Koeman. "Louis is een topper. Ik kan gewoon pissig worden als ze Louis karakteriseren zoals hij helemaal niet is. Natuurlijk heeft hij een arrogante kop en een grote mond, maar hij is helemaal niet arrogant. Hij is juist een van de meest sociale mensen die ik ken", aldus de voormalig coach van onder meer Sparta en Twente.

Oranje treft Verenigde Staten

Van Gaal kan zaterdagavond de volgende stap zetten in zijn jacht op WK-succes. Het Nederlands elftal speelt om 16.00 uur in de achtste finales van het WK tegen de Verenigde Staten. Daarna wacht eventueel een ontmoeting met Argentinië of Australië. De mogelijke tegenstander in de kwartfinales wordt zaterdagavond meteen bekend. De Argentijnen en de Australiërs spelen namelijk om 20.00 uur tegen elkaar. Die wedstrijd wordt afgewerkt in Al Rayyan, waar Oranje in een ander stadion speelt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen