Trainerloos FC Groningen voorlopig onder leiding van assistent

2 december 2022, 16:36

FC Groningen is vrijdag begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Aan de doelstelling om voor die tijd een opvolger voor de in november ontslagen trainer Frank Wormuth heeft het niet kunnen voldoen, waardoor diens voormalige assistent Dennis van der Ree voorlopig voor de groep staat bij de Trots van het Noorden. 

Dat brengt de club naar buiten via de eigen website. Van der Ree (43) beschikt over het hoogste trainersdiploma en mag dus ook plaatsnemen op de bank als het de club niet lukt om voor het hervatten van de competitie een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Daarvoor heeft het echter nog wel even de tijd, aangezien de eerstvolgende wedstrijd van de club pas op 8 januari wordt gespeeld. De Groningers gaan die dag op bezoek bij Excelsior. 

De zoektocht naar een nieuwe trainer verlooopt vooralsnog niet soepel voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Hij kreeg nul op het rekest toen hij bij FC Emmen informeerde naar de mogelijkheid om Dick Lukkien terug te halen naar de Euroborg, terwijl Joseph Oosting de voorkeur gaf aan een langer verblijf bij RKC Waalwijk. Datzelfde geldt voor [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410844/fc-groningen-ziet-opnieuw-kandidaat-trainer-afhaken/,_blank,Dick Schreuder], die in eerste instantie wel interesse had maar later toch aangaf het seizoen te willen afmaken bij PEC Zwolle, waarmee hij tweede staat in de Keuken Kampioen Divisie. Ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410949/bosz-heeft-ook-geen-trek-in-avontuur-bij-kwakkelend-groningen/,_blank,Peter Bosz] zou bedankt hebben voor de mogelijkheid om bij de Groningers terug te keren in de Eredivisie.

Fledderus reageert op de website van zijn werkgever over de tijdelijke aanstelling van Van der Ree als eindverantwoordelijke. "Wij hebben Dennis afgelopen zomer binnengehaald als een talentvolle en ambitieuze trainer en hem gevraagd of hij voorlopig eindverantwoordelijk wil zijn. Hij gaat die uitdaging graag aan en wij hebben er alle vertrouwen in dat Dennis met de expertise om hem heen FC Groningen goed kan voorbereiden op de tweede seizoenshelft", zegt de technisch directeur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niemand wil trainer zijn van FC Groningen. Wordt het niet tijd dat de TD opstapt?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen