Opvallend: 'gouden generatie' België denkt nog niet aan afscheid

2 december 2022, 10:31

België slaagde er in Qatar niet in de achtste finales van het WK te bereiken. Bondscoach Roberto Martínez maakte daarop direct zijn vertrek bekend, maar zijn vertrek vindt vooralsnog geen navolging bij zijn selectie.

Nog geen enkele Rode Duivel heeft na het gelijkspel tegen Kroatië namelijk aangekondigd zijn interlandloopbaan te beëindigen. Over het algemeen werd aangenomen dat het toernooi in Qatar het laatste kunstje van de 'gouden generatie' van onze zuiderburen zou zijn, maar oudgedienden als Dries Mertens en Jan Vertonghen (allebei 35) willen vooralsnog van geen afscheid weten.

"Ik moet alles op een rijtje zetten maar ik voel me nog supergoed", zei Vertonghen direct na de wedstrijd van donderdag. De verdediger van Anderlecht is met 145 wedstrijden recordinternational van de Belgen en zou daar dus mogelijk nog een aantal wedstrijden aan toe willen voegen. Ook Mertens, die tegenwoordig uitkomt voor Galatasaray, wil nog van geen wijken weten. "Er zit toekomst in deze ploeg, als het kan met mij", liet de oud-PSV'er aantekenen.

Nieuwe bondscoach

Ondertussen kan de Belgische voetbalbond op zoek naar een nieuwe keuzeheer. In de Belgische media wordt al druk gespeculeerd over zijn opvolger. Marc Degryse oppert dat Michel Preud'homme de beste kandidaat zou zijn, maar de oud-trainer van FC Twente is lang niet de enige kandidaat die wordt genoemd. Ook Thierry Henry, jarenlang assistent van de vertrokken Martínez, wordt een logische opvolger genoemd, net als de andere assistent Thomas Vermaelen. Herman Brusselmans hield het aan tafel bij

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen