'Ajax toont interesse in Mexicaanse WK-uitblinker Chávez'

2 december 2022, 09:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mexico wist zich op het WK in Qatar niet te plaatsen voor de achtste finales. In groep C moest het de tweede plaats in de poulefase laten op Polen, dat met een beter doelsaldo naar de laatste zestien ging. Middenvelder Luis Chávez (26) maakte echter wel een goede indruk, waardoor hij op het verlanglijstje van Ajax zou zijn beland.

Chávez baarde opzien door in het laatste groepsduel met Saoedi-Arabië een vrije trap van grote afstand schitterend binnen te schieten. Zijn treffer bleek dus uiteindelijk niet voldoende voor de tweede plek in de groep, ook omdat de Saoedi's in blessuretijd nog tot scoren wisten te komen. Tot dat moment was het doelsaldo van de Mexicanen nog gelijk met dat van Polen. De oost-Europeanen waren dan echter op basis van minder gele kaarten alsnog doorgegaan.

Op het WK had Chávez in alle drie de groepsduels een basisplaats bij de Mexicanen. Zijn rake vrije trap was zijn eerste treffer voor de nationale ploeg, waarvoor hij tot dusver twaalf keer uitkwam. Chávez staat in eigen land onder contract bij Pachuca. Met die club hebben de Amsterdammers een samenwerking, waardoor recent al twee jeugdspelers van de Mexicaanse club stage liepen op De Toekomst. In het verleden deed Ajax ook al zaken met Pachuca toen het aanvaller Dario Cvitanich verhuurde aan de ploeg. 

Concurrentie

Ajax is echter niet de enige kaper die op de kust is voor de diensten van Chávez. Volgens het Mexicaanse TUDN hebben ook FC Porto en Bayer Leverkusen hem in het vizier. De Duitsers lonkten via hun Spaanstalige twitter-kanaal zelfs al even naar hem. Toch heeft zich nog geen club officieel gemeld bij Pachuca, bevestigde voorzitter Armando Martínez tegenover het Mexicaanse Fox Sports. De speler zou zo'n zeven miljoen dollar moeten kosten, al kan de bovengemiddelde interesse vanuit Europa die prijs weleens flink doen oplopen, verwachten Mexicaanse media. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen