'Memphis manoeuvreert Van Gaal in onmogelijke spagaat'

2 december 2022, 10:17   Bijgewerkt: 2 december 2022, 13:16

Memphis Depay meldde na Nederland-Qatar dat hij de voorkeur heeft voor Steven Bergwijn als partner in de aanval van Oranje met Cody Gakpo daar achter als nummer tien. Daarmee heeft hij bondscoach Louis van Gaal in een 'onmogelijke spagaat gemanouevreerd', vindt Valentijn Driessen. 

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij dat Depay met het uitspreken van zijn voorkeur 'het gezag van Van Gaal uitholt'. In de ideale opstelling van de aanvaller van FC Barcelona is immers geen plaats voor Davy Klaassen, 'de Ajacied van wie Van Gaal bijzonder gecharmeerd is en die bijna bij alle Oranje-goals betrokken is'. 

Mocht de bondscoach gehoor geven aan de oproep van Depay, dan voorziet Driessen een probleem voor Van Gaal. 'Keert Bergwijn, die op de eerste training na Depays uitspraak eindelijk wat flair toonde, terug in de basis, dan roept iedereen dat Van Gaal zich schikt naar de wensen van Depay. Dan is het Depay die de opstelling van Oranje bepaalt.' 

Aan de andere kant is Memphis zelf al een aantal jaren een bepalende factor in Oranje, waardoor hij wel enig recht van spreken heeft vindt Driessen. 'Negeert Van Gaal de oproep van Depay, dan negeert hij zijn topscorer en assistkoning', stipt hij aan. 'Mag Van Gaal dan verwachten dat Depay de beste Depay laat zien, hoewel hij ongemakkelijk is met Klaassen in zijn rug? Terwijl Depay zich tegelijkertijd een excuus verschaft voor het geval hij faalt', besluit Driessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Depay heeft totaal geen recht van spreken want heeft tot nu toe NIETS laten zien, evenals Bergwijn trouwens.Gakpo is de man in vorm op dit moment dus een ieder die naast Gakpo wordt opgesteld zal in zijn dienst moeten spelen. Persoonlijke keuze voor de 3 voorin: Memphis,Gakpo,Simons waarbij de laatste 2 op dit moment een in vorm zijnde tandem bij PSV vormen!

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Valentijn ook he, hij ziet 1 klein gaatje en gaat er gewoon voor. Bizar.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nog een nachtje slapen en dan vliegen die amerikanenn dr uit en daarna de droom van messi aan flarden schieten..wie is de klootzak die het doet haha

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen heeft een voorkeur . Maar zeg het tegen de trainer verder niet.

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit inderdaad. Het openlijk bespreken hiervan is ronduit dom en zet iedereen in een benauwde positie. Los daarvan denk ik ook dat het iets zegt over Memphis. Een echte topspits kan met alles en iedereen spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen