Ajax
1 – 1
FC Volendam

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Müller loopt leeg na WK-debacle en hint op einde interlandloopbaan

Müller loopt leeg na WK-debacle en hint op einde interlandloopbaan

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1 december 2022 – Hoewel Duitsland donderdagavond een 2-4 overwinning boekte op Costa Rica, is het uitgespeeld op het WK. Spanje verloor met 2-1 van Japan, waardoor de Japanners en Spanjaarden doorgaan naar de volgende ronde. Daardoor is de kans groot dat enkele Duitse oudgedienden hun laatste interland hebben gespeeld. Thomas Müller leek direct na het laatste fluitsignaal al te zinspelen op het einde van zijn interlandloopbaan.

Het zag er in eerste instantie nog zo goed uit voor Duitsland. Die Mannschaft haalde uit de eerste twee duels weliswaar slechts één punt, maar bij een overwinning op Costa Rica én een Spaanse zege op Japan was een ticket voor de laatste zestien 'gewoon' een feit geweest. Zowel Spanje als Duitsland opende al vroeg de score. Bij beide wedstrijden was 0-1 de ruststand. In de tweede helft ging het echter volledig mis voor Spanje en Duitsland. De Duitsers rechtten nog wel hun rug, maar Spanje slaagde er niet in de 2-1 om te buigen. Dat kwam niet de Spanjaarden, maar Duitsland duur te staan.

Lees ook: Definitief: dit is de eindstand van de krankzinnige Groep E op WK

De wereldkampioen van 2014 is er opnieuw niet in geslaagd zich te plaatsen voor de knock-outfase van een WK en dat komt hard aan. "Het is een ramp. Ik weet niet hoe we nu verder kunnen", was Müller zijn eerste reactie voor de camera van Das Erste. Het kan haast niet anders dan dat er koppen gaan rollen bij de Duitsers. Ook in de spelersgroep zal er het nodige moeten gaan gebeuren. Müller lijkt zich daarvan bewust. "Als dit mijn laatste wedstrijd was, dan wil ik een aantal dingen zeggen tegen de fans. Het is een eer geweest, lieve fans. We hebben geweldige momenten beleefd samen. Ik heb altijd mijn alles gegeven", aldus de aanvaller van Bayern München.

"Er is vreugde geweest, maar we hebben ook pijn ervaren. Ook al was ik niet altijd succesvol, heb ik altijd met passie gespeeld", besloot Müller, die vanavond tegen Costa Rica zijn 121e interland speelde. Hij trof 44 keer doel voor Die Mannschaft. Müller werd in 2014 wereldkampioen met Duitsland, dat nu dus voor de tweede keer op rij na de groepsfase niet meer actief is op het WK. De ploeg van Hansi Flick begon het eindtoernooi in Qatar met een 2-1 nederlaag tegen Japan en die heeft daar uiteindelijk de kop gekost.

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd