Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Definitief: dit is de eindstand van de krankzinnige Groep E op WK

Definitief: dit is de eindstand van de krankzinnige Groep E op WK

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1 december 2022 – Japan is officieel de groepswinnaar van Groep E met zes punten. De ploeg van Ritsu Doan won van Duitsland in de eerste speelronde en van Spanje in de laatste speelronde donderdagavond (2-1). Daardoor zijn ze met zes punten plots de nummer één boven Spanje. Zij houden Duitsland, dat in een krankzinnig duel afrekende met Costa Rica (2-4), onder zich op doelsaldo. 

Dat is de conclusie na een ongekende spannende speelronde, waarin heel de voetbalwereld meekeek naar de velden in Qatar. Virtueel hebben tijdens de duels Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica in de volgende ronde van het WK in Qatar gestaan, maar grijpt Duitsland uiteindelijk mis omdat het een minder goed doelsaldo heeft dan Spanje. Zij wonnen op de eerste speeldag met 7-0 van Costa Rica.

De Spanjaarden hadden Duitsland overigens mee kunnen nemen naar de volgende ronde, mits het gelijk had gemaakt tegen Japan. Dan had Duitsland met een goal alsnog als nummer twee doorgekund naar de volgende ronde, omdat Japan op doelsaldo nog wel in te halen was na de vierde Duitse goal van Niclas Füllkrug vlak voor tijd. Spanje scoorde echter niet meer, waardoor zij als nummer twee doorstromen naar de volgende ronde. Een Spaanse zege was voor Duitsland overigens ook genoeg geweest en bovendien kon Spanje kiezen wie het wilde in de volgende ronde: nummer één Marokko of nummer twee Kroatië. Het voordeel van dit scenario van Spanje is dat ze Brazilië in de kwartfinale ontlopen. 

Eindstand Groep E:
1. Japan: 6 punten, +1 goal
2. Spanje: 4 punten, +6 goals
3. Duitsland: 4 punten, +1 goals
4. Costa Rica: 3 punten, -7 goals

Costa Rica en Japan waren virtueel samen even door
Op het moment dat Costa Rica op voorsprong kwam tegen Duitsland (2-1) via Juan Vargas en Japan de leiding had tegen Spanje (2-1), stonden minder dan twintig minuten voor het einde virtueel Spanje en Duitsland op uitschakelen in Groep E. Japan was samen met Costa Rica met zes punten de koploper en was door het betere doelsaldo koploper. Spanje was in dat scenario virtuel met vier punten uitgeschakeld en Duitsland was met één schamel puntje de hekkensluiter. Na België gaat er met Duitsland opnieuw een topploeg naar huis, maar het is slechts één topland. 


Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd