Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vertrek Martínez hing al in de lucht: "Signaal dat er iets mis is"

Vertrek Martínez hing al in de lucht: "Signaal dat er iets mis is"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1 december 2022 – Het Belgische voetbal is in rep en roer. De nationale ploeg werd donderdagavond uitgeschakeld in de groepsfase van het WK en zit zonder bondscoach. Roberto Martínez maakte na het gelijkspel tegen Kroatië immers bekend dat het zijn laatste wedstrijd was als keuzeheer van de Rode Duivels. Als we zijn advocaat Jesse De Preter moeten geloven, heeft het vertrek van Martínez niet heel veel te maken met de vroegtijdige uitschakeling in Qatar.

Martínez nam in 2016 het stokje over van Mark Wilmots, die met de Belgische nationale ploeg een teleurstellend EK in Frankrijk achter de rug had. Onder leiding van Martínez werd België de nummer één van de FIFA-ranking en veroverde het brons tijdens het WK van 2018 in Rusland. Een hoofdprijs bleef echter uit. Het duel met Kroatië werd de laatste wedstrijd van de Rode Duivels met Martínez langs de lijn. Volgens De Preter hing het vertrek van de Spanjaard al een beetje in de lucht. "Als je naar een toernooi gaat en je verkondigt dat je het contract van de coach wil verlengen, maar doet dat dan uiteindelijk niet… Dan stuur je een signaal dat er iets mis is", vertelt de advocaat aan Sporza.

De Belgische nationale ploeg en Martínez leken in eerste instantie langer met elkaar door te willen gaan, maar een nieuw contractvoorstel bleef uit. "Dat verwijt ik de bond. Het moet van twee kanten komen, hè. Als je op deze manier de voetbalbond stuurt, krijg je zulke dingen", aldus De Preter. Martínez stond in totaal ruim zes jaar aan het roer bij de Rode Duivels. "Roberto is een trainer met zelfrespect. Na de voorbije zes jaar dacht hij toch een nauwere samenwerking te hebben. Dan neem je uiteindelijk zelf een beslissing in eer en geweten", vervolgt De Preter, die het Belgische voetbal de 'grote verliezer' noemt. "De buitenwereld weet niet wat er achter de schermen gebeurt. Sommige mensen zijn nu blij, maar dat toont een gebrek aan kennis aan. Roberto was de beste coach in de Belgische geschiedenis."

Lees ook: Teleurgestelde Lukaku sloopt dug-out na uitschakeling België

Vernieuwing 
Martínez kreeg in aanloop en gedurende het WK in Qatar de kritiek dat hij niet genoeg heeft door geselecteerd. De Spanjaard had in zijn selectie weliswaar plek voor een aantal talenten, maar hij deed in Qatar toch vooral een beroep op de spelers die tijdens de voorgaande eindtoernooien ook al van de partij waren. Volgens De Preter kon Martínez niet anders. "Bij de nationale ploeg moest er een vernieuwing gebeuren én tegelijk resultaten behaald worden. Maar hoe kan dat met iemand wiens contract afloopt? Je verlengt zijn overeenkomst toch eerst? Dit is een gigantisch verlies voor het Belgische voetbal." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd