"Met Van Gaal had België de afgelopen jaren een toernooi gewonnen"

1 december 2022, 20:50

De beste prestatie van de 'gouden generatie' van België zal het brons tijdens het WK van 2018 in Rusland blijven. De ervaren Rode Duivels hadden donderdagavond moeten winnen van Kroatië om zich te plaatsen voor de achtste finales van het eindtoernooi in Qatar. België bleef echter steken op een 0-0 gelijkspel, waardoor het WK na drie wedstrijden alweer voorbij is. Stijn Francis, zaakwaarnemer van onder andere Toby Alderweireld en Dries Mertens, reageerde bij de dagelijkse WK-liveshow van FC Afkicken op de uitschakeling. 

Francis voelde de teleurstelling aankomen en was, evenals veel van zijn landgenoten, al een tijdje 'Roberto Martínez moe'. Volgens de agent had deze generatie een andere bondscoach veel beter gepast. "Met Louis van Gaal hadden wij de afgelopen jaren een toernooi gewonnen", meent hij. Of het nou het WK of EK was geweest: Kevin de Bruyne en co hadden met Van Gaal een prijs gepakt. "Daar ben ik echt van overtuigd. Van Gaal is tactisch sterker dan Martínez, kijk maar naar de laatste oefenwedstrijd tussen Nederland en België. Dat was doordacht", aldus de makelaar, die ook oud-Vitesse speler Loïs Openda begeleidt. 

Francis is van mening dat het Belgische sterrenensemble het de laatste jaren ontbrak aan een goede trainer. "Ja, de bond had het geld niet. Ik denk dat Martínez drie miljoen euro verdient en ik denk dat zo'n coach als Van Gaal veel meer verdient. De uitleg van de Belgische bond is altijd geweest dat ze voor dat budget niet iemand van hogere kwaliteit konden halen", besluit Francis. De Belgische beleidsbepalers mogen de komende tijd op zoek naar een nieuwe bondscoach. Martínez maakte na afloop van de ontmoeting tussen België en Kroatië immers bekend dat hij vertrekt als keuzeheer. De Spanjaard werd in de zomer van 2016 aangesteld als bondscoach. 

Lees ook: Vertonghen duidelijk over toekomst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen