Ploeggenoot lovend over Kudus: "Hij is te min voor Ajax"

1 december 2022, 19:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar Mohammed Kudus bij Ajax nog altijd geen onomstreden basisspeler is, daar is hij bij de Ghanese nationale ploeg niet uit het elftal weg te denken. De linkspoot maakte zich afgelopen maandag bijna onsterfelijk door twee keer te scoren tegen Zuid-Korea. Dat was voor ploeggenoot Iรฑaki Williams de bevestiging dat Kudus toe is aan een overstap naar een Europese topcompetitie.

Kudus zette afgelopen zomer in op een vertrek bij Ajax, nadat trainer Alfred Schreuder tijdens de eerste competitieduels niet tot nauwelijks een beroep op hem had gedaan. De Amsterdammers wilden Kudus echter niet laten gaan. De Ghanees gooide er vervolgens niet met de pet naar en speelde zich als centrumspits alsnog in de basis. Hij maakte indruk in de Champions League en was ook trefzeker in de Eredivisie. Maar een vaste basisplaats heeft Kudus dus nog altijd niet veroverd in Amsterdam.

In de Ghanese nationale ploeg draait het spel daarentegen grotendeels om Kudus. Hij blonk een paar dagen geleden nog uit tegen Zuid-Korea. Met twee treffers bezorgde hij zijn land de eerste zege van dit WK. Williams is onder de indruk van zijn ploeggenoot. "Ik kende hem al voordat ik bij Ghana kwam. Ik had over hem gehoord en zijn goals gezien. Toen ik laatst met hem speelde, verraste hij me al enorm. Als mijn teamgenoten bij Athletic Club vroegen of iemand indruk op me had gemaakt, dan had ik het altijd over hem", is de aanvaller in gesprek met RadioMarca lovend over Kudus.

Kudus stond afgelopen zomer in de belangstelling van Everton. Begin deze week werd hij in verband gebracht met Liverpool. Door zijn goede prestaties in Qatar valt het niet uit te sluiten dat Ajax en Kudus in januari alsnog afscheid nemen van elkaar. Volgens Williams is Kudus inmiddels te goed voor de landskampioen van Nederland. "Ik denk dat Ajax te min voor hem begint te worden. Hopelijk maakt hij snel de sprong naar een grote club." Williams had Kudus graag bij Athletic Club gezien, maar doordat Kudus geen Baskische achtergrond heeft, lijkt dat er niet in te zitten. Williams ziet hem in de toekomst wรฉl bij Real Madrid of FC Barcelona spelen. "Hij heeft veel potentie en een grote marge voor verbetering. Zijn plafond is nog niet in zicht. Ik denk dat hij binnen afzienbare tijd een revelatie kan zijn."

Uruguay

Dankzij zijn goals tegen Zuid-Korea kan Kudus in ieder geval in zijn geboorteland niet meer stuk. De Ajacied wordt pas รฉcht op handen gedragen als hij zijn land vrijdag naar de laatste zestien schiet. Kudus en zijn landgenoten hebben in hun laatste groepswedstrijd tegen Uruguay (mogelijk) aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase.

Lees ook:ย Ghana is handsbal niet vergeten: "Ga mijn excuses niet aanbieden"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen