Vertonghen duidelijk over toekomst, Alderweireld stuk geheimzinniger

1 december 2022, 19:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jan Vertonghen is niet voornemens om te stoppen als international. De Belg heeft er uiteraard flink de pest in dat zijn land er niet in is geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van het WK, maar denkt zelf nog niet aan het einde van zijn interlandloopbaan. Toby Alderweireld zorgt met zijn reactie echter voor twijfels.

Na de kansloze nederlaag tegen Marokko had België tijdens het laatste groepsduel met Kroatië een overwinning nodig om zich te kwalificeren voor de laatste zestien van dit WK. De ploeg van de inmiddels opgestapte bondscoach Roberto Martínez creëerde vooral in de tweede helft kans op kans, maar wist het doel niet te vinden. Kroatië hield stand en plaatste zich door het doelpuntloze gelijkspel als nummer twee van groep F voor de achtste finales. "Ik ben zeer, zeer ontgoocheld", reageerde Vertonghen na het laatste fluitsignaal voor de camera van RTBF.

"We hebben alles gegeven voor België, onze groep en onze coach. Maar het was niet genoeg", vervolgde de aanvoerder. Vertonghen realiseert zich echter als geen ander dat België het niet vanavond heeft laten liggen. "We hebben het inderdaad niet vanavond verloren. Nu hadden we veel kansen, meer dan in de vorige wedstrijden samen, maar het is niet gelukt." De oud-speler van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur en nu Antwerp FC werd gevraagd naar de toekomst van Martínez. Vertonghen wist niet wat de trainer zou gaan doen.

"Hij is altijd goed voor ons geweest en heeft ons veel vrijheid en vertrouwen gegeven. Ik hoop dat hij blijft."

Die hoop bleek niet veel later tevergeefs. Waar Martínez tijdens zijn interview meteen na het laatste fluitsignaal nog niet wilde ingaan op zijn toekomst, daar maakte hij tijdens de persconferentie bekend dat Kroatië-België zijn laatste wedstrijd was als bondscoach van de Rode Duivels. Zijn opvolger krijgt de lastige taak om te gaan doorselecteren. Of we Vertonghen nog terugzien in de nationale ploeg, zal moeten blijken. Als het aan Vertonghen zelf ligt, heeft hij zijn laatste interland nog niet gespeeld. "Of ikzelf doorga? Ja", aldus de linkspoot.

Beste vrienden

Alderweireld bleef daarentegen een stuk geheimzinniger over zijn toekomst bij de nationale ploeg. "Wat ik kan zeggen, is dat ik enorm trots ben op Jan. Hij is een van mijn beste vrienden in het voetbal en we hebben samen laten zien dat we nog sterk zijn. Misschien was dit onze laatste match samen en daar wil ik hem voor bedanken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen