Schreuder lovend over aanwinsten: "Hij is een complete speler"

1 december 2022, 17:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl het WK in volle gang is, bereidt Ajax zich in Zuid-Spanje voor op de tweede seizoenshelft. Na een dramatisch slot van het huidige kalenderjaar hopen de Amsterdammers tijdens het trainingskamp in Marbella het goede gevoel terug te vinden. Daarbij is misschien wel een belangrijke rol weggelegd voor Francisco Conceição en Ahmetcan Kaplan. Beide aanwinsten zijn erop gebrand een basisplaats te veroveren en maken een goede indruk op trainer Alfred Schreuder.

Conceição was afgelopen zomer één van de vele nieuwe spelers voor Ajax. De regerend landskampioen van Nederland nam de vleugelspeler over van FC Porto. Het was in eerste instantie de bedoeling dat Conceição als stand-in van Antony de tijd zou krijgen om te rijpen in Amsterdam, maar de Braziliaan vertrok laat in de transferwindow voor een recordbedrag naar Manchester United. Dat veranderde het perspectief voor Conceição echter niet. De Portugees moest geduldig wachten op zijn kans.

Volgens Schreuder is geduld 'een belangrijk aspect' in het plan dat Ajax heeft met de Portugese aanvaller. "Natuurlijk is dat niet makkelijk voor een speler, maar ik vind dat Francisco het goed oppakt. In het begin was het nog wat bleu, maar inmiddels gooit hij steeds meer de schroom van zich af", vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Hij kan een man uitspelen, heeft diepte in zijn spel en is doelgericht. Zijn doelpunt tegen Rangers FC was een voorbeeld van deze mix. Deze week is ook goed voor hem en Owen Wijndal. Ze bijten zich in elkaar vast, voelen weerstand en intensiteit, moeten op hoog tempo handelen."

Kaplan

Het trainingskamp in Zuid-Spanje is natuurlijk niet enkel voor Conceição de uitgelezen kans om zich in de kijker te spelen. Ook Kaplan zal zijn visitekaartje willen afgeven. Ajax telde afgelopen zomer een kleine tien miljoen euro neer voor de komst van de Turkse mandekker, maar door een knieblessure heeft hij zijn officiële debuut nog niet kunnen maken. Schreuder is desondanks lovend over Kaplan. "Hij is een complete speler, heeft veel talent. Hij kan, zoals vandaag in de partijspelen ook goed te zien is, de opbouw goed verzorgen, heeft een goede inspeelpass, maar is ook een goede kopper, zowel verdedigend als aanvallend. Nu hij weer fit is en maximaal belast kan worden, kan hij stappen gaan maken."

Voor Ajax en Schreuder is een fitte Kaplan zeker geen overbodige luxe. De achterhoede van de Amsterdammers was in de eerste helft zo lek als een mandje. Ajax telde flink wat miljoenen neer om Calvin Bassey los te weken bij Rangers FC, maar de Nigeriaan is nog geen versterking gebleken. In de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar, op bezoek bij FC Emmen (3-3), moest Bassey zich na de eerste helft noodgedwongen laten vervangen. Daley Blind nam zijn plek in het centrum in, maar ook de Oranje-international ontsnapte niet aan de malaise. Het is momenteel nog de vraag of Blind in januari nog speler is van Ajax.

Lees ook: Vertrekt Blind in januari bij Ajax?: "Het zou mij niet verbazen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zal allemaal wel, maar jou beslissingen in de opstellingen, doet Ajax nou zoveel pijn ,schijtbakke voetbal is niet des Ajax, wij zijn de beste onder jou is allang verdwenen, iedere ploeg grijpen nu hun kans mtf

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen