Ghana is handsbal niet vergeten: "Ga mijn excuses niet aanbieden"

1 december 2022, 18:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luis Suárez is niet van plan om ruim twaalf jaar na dato alsnog zijn excuses te maken aan Ghana. Daar is men de wereldberoemde handsbal van de Uruguayaan nog altijd niet vergeten. Dat onderwerp kwam donderdagmiddag tijdens de persconferentie ook weer ter sprake.

In 2010 stonden Ghana en Uruguay tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika. Bij een 1-1 tussenstand kregen de Ghanezen in de extra tijd van de tweede verlenging een grote kans op de winnende treffer. Suárez ranselde de bal echter met handen uit het doel en kreeg een directe rode kaart. De strafschop werd vervolgens tot overmaat van ramp ook nog eens gemist door Asamoah Gyan.

Lees ook: Ghanezen willen wraak op Suárez: "Hebben hier lang op gewacht"

"Ik vind niet dat ik hiervoor mijn excuses hoef aan te bieden", vertelde Suárez. "Ik heb inderdaad die handsbal gemaakt, maar een speler van Ghana heeft die strafschop gemist. Het zou terecht zijn om sorry te zeggen als ik iemand zou hebben geblesseerd. Maar in deze situatie heb ik een rode kaart gekregen en gaf de scheidsrechter een penalty. Het nemen van die strafschop was niet mijn verantwoordelijkheid."

Ghana krijgt kans op revanche

Ghana zou Uruguay vrijdagmiddag dolgraag uit het toernooi knikkeren. De Afrikanen hebben drie punten en staan op de tweede plek. Uruguay heeft pas een puntje gesprokkeld en is de hekkensluiter van groep H. De andere wedstrijd gaat tussen het al geplaatste Portugal (zes punten) en Zuid-Korea (een punt). Ghana is bij een overwinning hoe dan ook zeker van een plekje in de achtste finales.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen