Martínez grijpt in en begint zonder Hazard aan cruciaal WK-duel

1 december 2022, 15:04

België begint vanmiddag om 16.00 uur zonder aanvoerder Eden Hazard aan de laatste groepswedstrijd van dit WK. Bondscoach Roberto Martínez heeft besloten dat de sterspeler van De Rode Duivels genoegen moet nemen met een plekje op de bank. Er is daarom wel een basisplaats voor Leandro Trossard.

Het was de afgelopen dagen zeer onrustig bij de Belgen, die afgelopen zondag met 2-0 verloren van Marokko. Er werd gesproken over het passeren van meerdere oudgedienden en Martínez heeft Eden Hazard in eerste instantie dus niet nodig. Hij zit, net als zijn broer Thorgan Hazard, op de bank tegen Kroatië. Datzelfde geldt voor Michy Batshuayi, terwijl Dries Mertens dit keer wel mag starten.

Lees ook: België op rand van de afgrond op WK: "Weinig kans tegen Kroatië"

De manschappen van Martínez weten dat er gewonnen moet worden van de Kroaten. Als dat niet lukt, dan nemen de Belgen na de groepsfase al afscheid van het WK. Kroatië en Marokko hebben vier punten en hebben het ticket voor de achtste finales virtueel in handen. De Rode Duivels hebben drie punten en moete dus winnen. Marokko speelt tegen het al uitgeschakelde Canada, dat nog zonder punten is.

Opstelling België: Courtois; Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen; Meunier, Witsel, DeBruyne, Castagne; Trossard, Mertens, Carrasco.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen