Memphis merkt weinig van kritiek: "Ik sluit me af, onnodige ruis"

1 december 2022, 12:09

Memphis Depay krijgt weinig mee van de vele kritiek op het Nederlands elftal. De topscorer van de ploeg van Louis van Gaal weet dat het spel een stuk beter moet, maar heeft geen boodschap aan de mening vanuit Nederland. De aanvaller van FC Barcelona richt zijn pijlen op de achtste finale.

In gesprek met Voetbal International gaat Memphis in op de vraag of hij veel kritiek heeft gehoord. "Nee, want ik zit niet langer op de social media-platformen. Heel veel ontgaat me dus ook", oppert de 83-voudig international tegenover VI. "Ik doe dat bewust. Ik heb niet alle informatie nodig van de buitenwereld om te kunnen presteren. Onnodige ruis. Wat er wordt gezegd en geschreven, ik weet het niet. Ik sluit me af en leef tijdens het WK in een tunnel."

Lees ook: Van Hanegem hard: "Denk dat we Memphis te groot hebben gemaakt"

Memphis is inmiddels volledig hersteld van zijn blessure. "Maar dat is iets anders dan dat je fit bent in wedstrijden. Die zijn niet te vergelijken met trainingen. Daarom hebben we het samen met de medische staf goed opgebouwd. Dertig minuten tegen Senegal, 45 tegen Ecuador en dan beginnen tegen Qatar. Wat je er ook nog bij kan optellen, zijn de trainingen de dag erna met de wissels, want dan moet je écht aan de bak, met die wedstrijdminuten al in de benen."

Topscorer van Oranje

Dit WK staat de teller van Memphis nog op nul, maar in totaal heeft hij al 42 keer gescoord voor Oranje. Hij zit topscorer aller tijden Robin van Persie daarmee op de hielen. "Records zijn er altijd om verbroken te worden, maar laat ik het eerst maar eens zien te halen. Het gaat nogmaals niet om mij, het gaat om Oranje. Wij geloven in een succesvol WK en wat ik wil is heel simpel: belangrijk zijn door er mijn steentje aan bij te dragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is nu juist het grootste probleem van dit NL elftal, ze achten zich onverslaanbaar, maar vergeten dat ze drie zeer matige wedstrijden hebben gespeeld tegen zeer matige en zelfs👎 slechte tegenstanders!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat ik al eerder zei . Die denken dankzij de nations league (die niemand anders serieus neemt) ,dat ze wereldtop zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen