Argentinië vreest voor Di María; achtste finale race tegen de klok

1 december 2022, 10:45

Argentinië weet nog niet of het aanstaande zaterdag een beroep kan doen op Angel Di María. De ervaren aanvaller moest zich in de laatste groepswedstrijd tegen Polen (0-2 overwinning) laten vervangen vanwege een blessure. Het is de vraag of de routinier fit genoeg is voor het treffen met Australië.

Bondscoach Lionel Scaloni kon woensdagavond na de wedstrijd tegen de Polen nog een nieuws brengen over Di María. De 126-voudig international raakte in de tweede helft geblesseerd aan zijn bovenbeen en werd vervangen door Leandro Paredes. "Ik verwacht dat het niet al te groot is. Angel voelde iets in zijn bovenbeen. Het is niet goed om door te gaan met een speler met het risico dat hij erger geblesseerd raakt", aldus Scaloni op de persconferentie.

Lees ook: Szczesny wedde met Messi over penalty: "Maar ik ga niet betalen"

Argentinië speelt aanstaande zaterdag (20.00 uur) in de achtste finales van het WK tegen Australië. Die wedstrijd zal ongetwijfeld ook worden bekeken door het Nederlands elftal. Als de ploeg van Louis van Gaal zelf namelijk afrekent met de Verenigde Staten, volgt in de kwartfinales een ontmoeting met de Argentijnen of de Australiërs. Die wedstrijd wordt op vrijdag 9 december gespeeld om 20.00 uur en vindt plaats in het Lusail Stadium.

Portugal maakt WK af zonder Nuno Mendes

Het lijkt erop dat Portugal het de rest van dit toernooi moet doen zonder Nuno Mendes. De linkervleugelverdediger van Paris Saint-Germain raakte eerder deze week tegen Uruguay geblesseerd en ligt er naar verluidt twee maanden uit. De 20-jarige Mendes heeft al achttien interlands voor Portugal achter zijn naam staan. Zonder de jongeling sluiten de Portugezen de groepsfase vrijdagmiddag af met een wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen