Denemarken nu al klaar na dramatisch WK: "Weet niet hoe dit kan"

30 november 2022, 20:14

Kasper Hjulmand baalt als een stekker dat hij er met Denemarken niet in is geslaagd om de groepsfase van het WK te overleven. De bondscoach kwam met hoge verwachtingen naar Qatar, maar stapt na drie wedstrijden alweer in het vliegtuig naar huis. Dat doet de 50-jarige Deen pijn.

"Natuurlijk is dit voor ons een enorme teleurstelling", vertelde Hjulmand na de 1-0 nederlaag tegen Australië in gesprek met Deense media. "Er borrelen allemaal nare gevoelens bij me naar boven. Ik weet echt niet hoe dit ineens kan. Die vraag zou ik niet kunnen beantwoorden. We zullen dit later allemaal gaan analyseren. Nu zou ik alleen vanuit de emotie dingen roepen. Het is triest dat we de mensen thuis niet konden geven wat we graag wilden."

Denemarken gold als een gevaarlijke outsider op het WK. De afgelopen maanden ging het namelijk uitstekend met de nationale ploeg. Op het EK werd de halve finale gehaald en de kwalificatie voor het WK werd op fraaie wijze doorstaan. Hjulmand weet nog niet wat voor hem de toekomst brengt. "Dit is mijn verantwoordelijkheid. Ik moest ervoor zorgen dat iedereen 100% klaar was voor dit toernooi. Ik neem de verantwoording voor dit WK en dat doet pijn."

Denen pakten slechts een puntje

Dat het WK voor Denemarken een grote teleurstelling werd, blijkt uit de teleurstellende resultaten in groep D. Er werd begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Tunesië, al was er na die wedstrijd nog geen man overboord. Er werd vervolgens met 3-1 verloren van Frankrijk en dus was er op de slotdag een overwinning nodig. Die kwam er niet tegen Australië. Dat land won namelijk verrassend met 1-0 en gaat wel naar de achtste finales.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen