Liplezen ontrafelt wat Van Gaal na duel tegen Xavi Simons zei

30 november 2022, 14:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft Xavi Simons kort na de wedstrijd tegen Qatar (2-0 overwinning) een hoopgevende boodschap gegeven. De negentienjarige PSV'er leek zijn debuut te gaan maken in het shirt van Oranje, maar bleef opnieuw negentig minuten op de bank.

Volgens Mike Verweij van De Telegraaf is het echter een kwestie van tijd voordat Simons zijn debuut gaat maken. "Een collega van NUSport liet me beelden van Van Gaal na de wedstrijd zien. Als je dan gaat liplezen, is er duidelijk te zien dat hij zegt: 'De volgende wedstrijd ben jij aan de beurt'. Daar hoef je geen expert voor te zijn", zei Verweij in de podcast van zijn krant.

De clubwatcher van Ajax heeft zich verbaasd dat Simons tegen Qatar niet binnen de lijnen kwam. "Dat is gewoon puur dwarsigheid van Louis van Gaal. Heel het land vroeg om de komst van Simons." Ook Valentijn Driessen had daarop gehoopt. "Ik had de onbevangenheid die hij op de training toont graag gezien, dit was allemaal voorgeprogammeerd voetbal zonder hart."

Van Gaal koos er in de slotfase voor om Kenneth Taylor zijn WK-debuut in het shirt van het Nederlands elftal te gunnen. De Ajacied kwam in minuut 86 binnen de lijnen voor Frenkie de Jong.

Lees ook: "Er gaan biedingen van zestig miljoen binnenkomen voor Gakpo"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Heel het land vroeg om de komst van Simons" Niemand in mijn omgeving.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij bent voor 020?

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De wedstrijd was er gewoon niet naar, 2-0 is geen grote voorsprong. Kwalificeren voor de volgende ronde is dan belangrijker dan mooi spel of spelers een kans gunnen. Gewoon volslagen logisch wat Louis hier deed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen