Dest waarschuwt Oranje voor VS: "Ze moeten uitkijken!"

30 november 2022, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sergiño Dest vindt het geweldig dat hij met de Verenigde Staten gaat spelen tegen het Nederlands elftal. De zoon van een Surinaams-Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder groeide op in Almere en beleefde zijn doorbraak bij Ajax. De verdediger van AC Milan komt tegen Oranje diverse bekende gezichten tegen.

Dest speelde in zijn periode in Amsterdam samen met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Noa Lang, Daley Blind en Jurriën Timber. "Ze moeten uitkijken!", zei Dest in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dest koos in 2019 voor de Verenigde Staten. "Nederland is een mooi land en ik ben hier geboren, maar het was mijn gevoel voor Amerika dat er bovenuit stak."

Ook bondscoach Gregg Berhalter verheugt zich op de wedstrijd tegen het Nederlands elftal, dat dinsdag als groepswinnaar eindigde dankzij een overwinning op gastland Qatar. "We gaan alle beelden van Nederland bekijken, en zien waar we ze pijn kunnen doen. Het wordt een grote uitdaging, maar we hebben een kans - en daar gaan we voor."

De Verenigde Staten eindigde als nummer twee in de poule, dankzij de 0-1 overwinning op Iran in het beslissende duel. Engeland eindigde de poulefase als groepshoofd.

Lees ook: Van Gaal verwacht pittige klus en noemt kracht van VS

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen