Van Gaal verwacht pittige klus en noemt kracht van VS

30 november 2022, 09:03   Bijgewerkt: 30 november 2022, 09:12

Louis van Gaal verwacht dat het Nederlands elftal aan de bak moet tegen de Verenigde Staten. De 71-jarige bondscoach overleefde dinsdag de groepsfase van het WK in Qatar door het gastland met 2-0 te verslaan en maakt zich nu op voor het echte werk.

Tegen de Verenigde Staten hoopt Oranje de volgende horde richting de finale te nemen. "Ik heb ze nog niet gezien, alleen in samenvattingen. Dan heb je geen goed beeld. Maar ze zijn als tweede geëindigd, dan zijn ze ongetwijfeld minder goed dan de nummer 1", zegt Van Gaal in gesprek met de NOS. Engeland eindigde als koploper in de poulefase. De Verenigde Staten bleef Iran en Wales voor.

"Ik weet uit ervaring dat wedstrijden tegen landen als de Verenigde Staten en Australië, die we op het WK van 2014 in Brazilië tegenkwamen, altijd heel lastig zijn", vervolgt Van Gaal. "Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal." Tegen Engeland toonde de VS in de groepsfase nog aan dat het niet te onderschatten is. Dat duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Het Nederlands elftal moet in ieder geval rekening houden met de aanwezigheid van Verenigde Staten-sterspeler Christian Pulisic. De Amerikaan viel tegen Iran geblesseerd uit, maar is naar eigen zeggen weer op tijd fit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen