Courtois komt met stevige boodschap: "Dan is het zijn laatste dag"

29 november 2022, 19:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is veel te doen om de nationale ploeg van België. Door de nederlaag tegen Marokko moet de ploeg van Roberto Martínez donderdag tegen Kroatië vol aan de bak om uitschakeling te voorkomen. Bovendien verschenen er in de afgelopen dagen in de media verhalen over problemen binnen de spelersgroep. Volgens Thibaut Courtois moet de 'lekker' daarvan vrezen voor zijn toekomst bij de Rode Duivels.

België opende het WK weliswaar met een overwinning op Canada, maar goed was het zeker niet wat de ploeg van Martínez tijdens haar eerste wedstrijd liet zien. Canada was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg kans op kans. Dat België desondanks aan het langste eind trok, was een mirakel. Tijdens dat duel namen de onderlinge frustraties al toe. Zo kregen Kevin de Bruyne en Toby Alderweireld het verbaal met elkaar aan de stok. Na de nederlaag tegen Marokko zou De Bruyne ruzie hebben gemaakt met Jan Vertonghen. Eden Hazard en Courtois ontkenden dat gerucht echter op de persconferentie van dinsdagochtend.

Lees ook: Bom barst bij Belgen: 'Lukaku moet ruzie in kleedkamer sussen'

"Er zijn geen problemen in het team, het is gewoon een poging om problemen te creëren", zei Courtois. "Natuurlijk is na een nederlaag niemand blij, maar het brengt ons nog dichterbij elkaar omdat we weten dat we donderdag alles zullen moeten geven op het veld." Verschillende spelers hielden na de eerste twee wedstrijden geen hand voor hun mond tegenover de media en waren ook kritisch op elkaar. Maar volgens Courtois kloppen de verhalen over de spanningen in de kleedkamer dus niet. "Het probleem is dat wat er in de pers wordt gezegd niet altijd de waarheid is. Wie dit gelekt heeft? Dat hoeven we niet te weten." Courtois kwam wel met een stevig dreigement. "Als het uitkomt, is het zijn laatste dag in het nationale team."

Cruciale wedstrijd

Donderdag kan zomaar de laatste dag van België op dit WK zijn. Door de nederlaag tegen Marokko hangt het vervolg van de Rode Duivels in dit toernooi aan een zijden draadje. Marokko en Kroatië hebben momenteel vier punten, waar België op drie punten staat. Mogelijk is enkel een overwinning op Kroatië voldoende voor de ploeg van Martínez om de volgende ronde te kunnen bereiken. Vroegtijdigde uitschakeling zou een nieuwe flinke domper zijn voor België. Er werd in de afgelopen jaren veel verwacht van de zogenoemde 'gouden generatie', maar verder dan de bronzen plak vier jaar geleden in Rusland kwamen de Belgische sterren vooralsnog niet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen