Van Hooijdonk uiterst kritisch: "Ik wil heel graag positief zijn, maar..."

29 november 2022, 19:12

Pierre van Hooijdonk heeft weinig geloof in een wereldtitel voor het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal heeft de oud-aanvaller in de groepsfase van het WK allerminst overtuigd. Oranje pakte weliswaar zeven punten uit drie wedstrijden, maar heeft op basis van het spel nog niet laten zien dat het tot een van de favorieten voor de eindzege moet worden gerekend.

Van Gaal liet in zijn analyse na afloop van de zege op Qatar (2-0) weten dat zijn geloof in het winnen van het WK niet is afgenomen. "Ik vind het knap en mooi dat hij erin blijft geloven, maar ik heb dat geloof helaas niet", aldus Van Hooijdonk bij de NOS. "Het moet wel ergens op gebaseerd zijn. Alles kan, maar de kans is niet zo groot."

Tegen Qatar deed Oranje het beter dan tegen Senegal en Ecuador, maar dat zegt Van Hooijdonk weinig. "Dat zijn goedbetaalde amateurs. Het is toch normaal dat je hier de boventoon voert? Heeft het Nederlands elftal tegen Qatar zeven open kansen weten te creëren? Of vier? Nee. Ik wil heel graag positief zijn, maar dat kan ik op basis van deze wedstrijden niet zijn. Op basis van de wedstrijden in de Nations League wel."

Van Hooijdonk merkt op dat de Oranje-selectie weinig spelers herbergt die in vorm zijn. "Memphis is een van de spelers die het verschil moet maken. Maar als je om hem heen kijkt wie echt heel erg goed is, dat is alleen Cody Gakpo. Eigenlijk is voor de rest niemand in topvorm. Dat is te weinig om Memphis te laten renderen. Frenkie? Die scoort bijna altijd een zeven en in de meeste gevallen zit hij daar boven. Hij is belangrijk voor het elftal, maar hij kan nog beter dan hij laat zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen