Van Gaal looft basisklant Oranje: "Hij is ongelofelijk belangrijk"

29 november 2022, 18:43

Louis van Gaal vindt de kritiek op Memphis Depay niet terecht. De bondscoach stelt dat de aanvaller van FC Barcelona het goed heeft gedaan – zeker in de wetenschap dat hij al maandenlang niet gespeeld heeft vanaf de aftrap. "Je kunt alles van Memphis vinden, maar hij is ongelofelijk belangrijk voor ons", aldus Van Gaal.

"Door Memphis maken wij het verschil in systeem tegen systeem (3-5-2 versus 3-5-2)", analyseerde de bondscoach tegenover de NOS. "Hij is betrokken bij de eerste en tweede goal. Een creatieve speler moet altijd risico nemen, daarom wil ik niet te veel creatieve voetballers in mijn elftal. Maar ik ben uitermate tevreden over Memphis, daardoor heeft hij niet gevoetbald. Wij moesten ook omgaan met de situatie van Memphis, ondanks dat de principes van deze bondscoach anders zijn."

Over het spel van Virgil van Dijk was de bondscoach ook tevreden. Dat er onrust was tussen hem en Marco van Basten, vond Van Gaal niet erg. "Van mij mag iedereen een mening hebben. Dat is het probleem niet. Van Dijk reageert met adrenaline in zijn bloed voor de camera", wilde de bondscoach er niet al te veel waarde aan hechten. "Hij heeft zelfs zijn excuses aangeboden, dan hoef ik hem niet te corrigeren."

Met zeven punten en de eerste plek was Van Gaal tevreden na de groepsfase. "Het geloof in de WK-titel is niet afgenomen. We hebben spelers die amper hebben gespeeld in hun competities laten spelen. Nu hebben we De Roon laten spelen. We hebben Frenkie de Jong en Cody Gakpo gespaard. Alles wat we moesten doen, hebben we goed gedaan", glimlachte een tevreden bondscoach.

Lees ook: Oranje op Rapport: Nederland toont herstel

Dat het veldspel beter moet, erkent hij ook. "Maar we hebben een leuk goaltje gemaakt, het was aardig om te zien. We waren zorgvuldiger in balbezit, dat was ook de bedoeling", vond Van Gaal, die complimenten uitdeelde aan PSV'er Gakpo. "Bij hem ervaar ik niet dat het Oranje-shirt zwaar weegt. Bij heel veel spelers wel. Hij is on fire." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker man tegen qatar . Als je bouwt op spelers als memphis wordt het nooit wat

RLandvreugd02
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nederland heeft niets beter Anders ga jij ff spelen misschien wordt t wat

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh je wel hoor maar v gaal selecteert /en laat in de basis alleen maar vriendjes van elkaar . De deug /boycot/statements(als het ze uit komt) vriendjes . Als je daar niet in past speel je niet of wordt je niet geselecteerd Dit systeem werkt trouwens sowieso niet met deze spelers . Gewoon ons vertrouwde 433 wel . En dan eens met l de jong in de spits . Ook geen topper maar wel een teamplayer en altijd belangerijk . Verder met je ga jij spelen . Dan mag niemand anders hier meer commentaar geven dan oud internationals . Wat een kul . Oranje en memphis spelen gewoon kut dat ziet iedereen en het mag gezegd worden .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen