Van Basten en Van Dijk leggen ruzie bij: "Scherper dan vorige keer"

29 november 2022, 18:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oranje mag dan wel als ongeslagen groepswinnaar door zijn naar de volgende ronde van het WK, maar het is nog geen knalfeest bij de selectie. Virgil van Dijk is, ondanks het beroerde spel, tevreden met het feit dat de ploeg door is naar de volgende ronde. "Nu gaat het beginnen, om het echie", aldus de aanvoerder tegen de NOS

Cody Gakpo brak een record, hij is de eerste Nederlander ooit met een doelpunt in zijn eerste drie optredens tijdens het WK voetbal. Maar uitzinnig van vreugde was hij niet direct na de wedstrijd. "Het is een fijn gevoel. Maar het gaat om het team en we zijn door, daar gaat het om", aldus de spits van Oranje. "We hadden vandaag meer controle, daar gaat het om."

Lees ook: Oranje op Rapport: Nederland toont herstel

Aanvoerder Van Dijk kon op de nodige kritiek rekenen van analist en oud-international Marco van Basten, maar die zag tegen Qatar een andere Virgil. "Hij was scherper van de vorige keer. Je moet wel iets kunnen zeggen tegen iets of iemand, dat hoort er bij", aldus Van Basten. De oud-spits van onder meer Ajax had na het duel tegen Ecuador de nodige kritiek op Van Dijk.

Relativeren

De kapitein van het Oranje-schip was tevreden met het resultaat, de groepswinst en het feit dat Oranje naar de volgende ronde gaat, maar goed was het volgens hem niet. "Wij weten dat het beter moest na Ecuador, we wilden vertrouwen tanken. Ik denk dat dat is gelukt, natuurlijk kon het beter. Maar we hebben niet veel weggegeven. Aanvallend kon het wel beter. We wonnen, hielden de nul en zijn eerste in de poule", aldus Van Dijk.

In de knock-outfase treft Oranje een land uit poule B, de ontknoping in die poule zal vanavond plaatsvinden. Engeland speelt dan tegen Wales, de Verenigde Staten treffen Iran. In theorie kunnen alle ploegen nog eerste worden. De nummer twee uit die groep speelt tegen Oranje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen