Louis van Gaal-Index: de nog onvoltooide puzzel voor de knock-outfase

29 november 2022, 17:57

Louis van Gaal breit er na dit WK een einde aan als bondscoach van Nederland. Maar zijn droom op een wereldtitel blijft in leven. Oranje gaat namelijk als ongeslagen groepswinnaar de knock-outfase van het WK in. Wat is de rol van Louis van Gaal in het magere, maar gewonnen optreden? FCUpdate.nl maakt de balans op.

Het is een lastige puzzel die de bondscoach elke wedstrijd weer moet leggen. Jurriën Timber of Matthijs de Ligt: wie gaat er naast Frenkie de Jong op het middenveld en hoe ziet het aanvalstrio eruit? Cody Gakpo is inmiddels een vaste naam, maar Vincent Janssen liet het in het openingsduel niet zien en tegen Qatar was Memphis Depay ook nagenoeg onzichtbaar.

Vraagstuk 'middenveld'

Op het middenveld verving Marten de Roon de tegenvallende Teun Koopmeiners. "Ik wil De Roon zien in combinatie met Frenkie de Jong en Davy Klaassen. Het heeft ook te maken met de spits van Qatar, die zakt helemaal het middenveld in. Je gaat vanzelf zien hoe wij dat gaan oplossen", aldus bondscoach Van Gaal tegen de NOS voor de wedstrijd.

Maar of het nou zo'n succes was om De Roon op te stellen, is nog maar de vraag. "Doordat De Roon er staat durft Frenkie de Jong wat verder naar voren te spelen. Hij komt té veel aan de bal, er moet wel wat gebeuren", aldus Rafael van der Vaart in de rust bij de uitzending van de NOS.

Menig Nederlander zal zich ook wel verbaasd hebben over het wisselbeleid van Van Gaal. Wout Weghorst, Janssen en Teun Koopmeiners erin voor Gakpo, Memhpis en De Roon? Waarom geen minuten voor Xavi Simons? Of wil de bondscoach de krachten van de basisspelers sparen voor de tweede ronde?

Maar goed, de knock-outfase is bereikt en nu kan Oranje vanavond met een koud blikje alcoholvrij bier gaan kijken naar de ontknoping van groep B. Maar hoe Van Gaal een onneembare vesting gaat maken van dit Oranje, is nog maar de vraag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen