Antony: "Airco in stadions zorgt ervoor dat spelers ziek worden"

29 november 2022, 16:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong schoof maandag behoorlijk pips aan bij de persconferentie voorafgaand aan Nederland - Qatar. En ook in het Braziliaanse kamp zijn meerdere spelers ziek geweest, zo ontbrak de geblesseerde Neymar maandag helemaal in het stadion toen Brazilië het opnam tegen Zwitserland. Oud-Ajacied Antony heeft wel een verklaring.

De aanvaller van Manchester United viel tegen de Zwitsers twintig minuten voor tijd in. In de dagen daarvoor kon hij niet of nauwelijks trainen omdat ook hij klachten aan de luchtwegen ondervond. "Ik heb me uiteindelijk een paar dagen slecht gevoeld en dat maakte het allemaal ingewikkeld", zei hij na afloop tegenover Braziliaanse media. 

"Meerdere jongens waren aan het hoesten en hadden last van hun keel", vervolgde hij. "Hoe dat kwam? Door de airconditioning in de stadions", luidde zijn verklaring. In de stadions wordt de temperatuur kunstmatig laag gehouden omdat het in Qatar in november gemiddeld een graad of 26 is. 

Gelukkig voor Antony waren zijn klachten maandag zo goed als verdwenen. Bij afwezigheid van Neymar, de grote ster van de Braziliaanse ploeg, had het elftal van bondscoach Tite het lang lastig tegen de Zwitsers. Pas in de laatste tien minuten kon de ploeg door een late treffer van Casemiro afstand nemen en plaatste het zich daardoor voor de laatste zestien. Ook Frenkie de Jong maakte zich maandag geen zorgen en startte dinsdag inderdaad 'gewoon' in de basis tegen Qatar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen