Technologie bewijst ongelijk van Ronaldo over doelpunt Fernandes

29 november 2022, 16:00

Cristiano Ronaldo beweerde maandagavond dat niet Bruno Fernandes, maar hij de bal bij het doelpunt tegen Uruguay voor het laatst raakte. De scherpe voorzet van zijn voormalig ploeggenoot van Manchester United vloog rechtstreeks het doel in bij de tweede paal. En inmiddels is bevestigd dat de ervaren aanvaller de bal helemaal niet heeft geraakt.

Dat blijkt uit onderzoek van Adidas, zo laat een woordvoerder weten. Er is een zogenoemde 'Connected Ball Technology', waaruit afgelezen kan worden wie de bal waar en wanneer raakt. Daaruit blijkt dat de voet van Fernandes, die met zijn rechtervoet de bal uit stand voorbracht, het laatste balcontact was, voor het leer over de doellijn ging.

Ronaldo vierde de treffer weliswaar uitbundig, maar deed niet de bekende SIUU-beweging, zoals hij die kenmerkend vaak maakt. Hij ging naar zijn ploeggenoot Fernandes, aan wie de goal uiteindelijk werd toegekend tijdens de wedstrijd, om hem te bedanken. Inmiddels heeft de FIFA formeel bevestigd dat de treffer van Fernandes blijft staan, terwijl hij als allereerste aan Ronaldo werd toegekend.

Lees ook: Krankzinnige aanbieding voor Ronaldo: bijna 200.000 euro per dag

Aan de gegevens van wedstrijdbal Al Rihla van Adidas kan dus worden afgelezen wie de bal als laatste raakte. Dat is maar goed ook: want zowel Ronaldo ("Ik raakte de bal") als ook Fernandes ("Volgens mij raakte Ronaldo de bal nog") kwamen tot een andere conclusies. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen