De lastige puzzel van Van Gaal: "Koopmeiners was helemaal teleurstellend"

29 november 2022, 15:34

Steven Bergwijn is na twee slechte wedstrijden geslachtofferd voor de wedstrijd tegen gastland Qatar. Teun Koopmeiners verhuist ook naar de bank. Rafael van der Vaart kan zich wel vinden in de wijzigingen in de opstelling. "Ik denk dat Bergwijn gewoon twee wedstrijden slecht speelde. (...) Ook Koopmeiners is voor mij heel erg teleurstellend", aldus de oud international in de voorbeschouwing bij de NOS.

Voor het duel van Oranje met Qatar beginnen Koopmeiners en Steven Bergwijn vanaf de bank. Jurriën Timber mag blijven staan. Hij verving na het eerste groepsduel Matthijs de Ligt, die ongelukkig speelde tegen Senegal. Maar Marten de Roon is niet de juiste man voor het Oranje-middenveld, vindt Van der Vaart. "De Roon is niet mijn type speler. Je merkt dat ze iemand nodig hebben in het midden die het een beetje bewaakt en geen gekke dingen doet."

Absurd

Marco van Basten ziet hoe moeilijk de puzzel is voor Van Gaal. "Het is absurd dat je na het einde van de competitie de volgende week een WK speelt. Normaal stopt de competitie in mei en dan heb je drie weken voorbereiding. Dat moet natuurlijk maar net passen", aldus de oud-spits. "Het gaat er vooral om wat er na deze wedstrijd gebeurt. Want als je dit niet kunt winnen, dan is het ook terecht dat je naar huis gaat."

Om 16:00 uur trapt Nederland af voor de laatste groepwedstrijd tegen Qatar. De formatie van Van Gaal heeft aan een punt genoeg om door te stoten naar de volgende ronde. Om groepswinnaar te worden moet Oranje hopen op een misstap van Ecuador, of het resultaat van het Zuid-Amerikaanse land tegen Senegal overtreffen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen