Dit is het scenario dat Van Gaal tevreden stelt tegen Qatar

29 november 2022, 15:28

Louis van Gaal heeft tekst en uitleg gegeven over de laatste opstelling van het Nederlands elftal in de groepsfase van het WK in Qatar. De wisselingen zijn niet alleen voor het duel met Qatar, maar ook met het oog op de rest van het toernooi. Marten de Roon is deels wel opgesteld met het oog op de tegenstander. "Dat heeft te maken met de uitzakkende Akram Afif."

Dat vertelde Van Gaal tijdens het voorbeschouwende perspraatje op de NOS. "Ik wil De Roon zien in combinatie met Frenkie de Jong en Davy Klaassen. Maar het heeft ook te maken met de uitzakkende spits van Qatar. Die komt vaak het middenveld in", aldus de oefenmeester. In balbezit krijgt Frenkie wel gewoon dezelfde rol en ook is het probeersel relevant voor de rest van het toernooi. "Want we treffen vermoedelijk ook nog veel sterkere tegenstanders dit toernooi."

Een reactie na het matige optreden tegen Ecuador verwacht Van Gaal niet van zijn ploeg. "Je moet beslissende wedstrijden winnen en volgens mij willen ze dat. Ik denk niet zozeer in een reactie", aldus Van Gaal. "Maar het moet beter, dat staat buiten kijf." De basisplaats van Memphis Depay, die een uur mag voetballen tegen Qatar, moet helpen. "Hij is niet te vergelijken met welke speler dan ook. Hij is van enorme waarde geweest, in de kwalificatie voor het WK en de Nations League. We hadden het gemis van Memphis. Maar we nemen geen risico, we bouwen het rustig op."

Lees ook: Gele kaarten gaan mogelijk rol spelen in ontknoping poule Oranje

Scenario Oranje

Cody Gakpo wordt de speler die naast Memphis de diepte moet zoeken. "Hij is de speler in de selectie met de meeste diepgang, maar ik ben wel benieuwd naar de afstemming tussen Memphis en Gakpo." Het moet leiden tot een goed resultaat, met uiteindelijk maar één doel na deze dinsdagmiddag. "Wanneer ik tevreden ben? Als we doorgaan als nummer één in de poule."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaan we ons nu echt druk maken en rekening houden met afif!!!!. We zijn toch echt nog erger afgezakt dan ik dacht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen