Rode Duivels schieten in de verdediging: "Er worden veel leugens verspreid"

29 november 2022, 14:58

Volgens Thibaut Courtois en Eden Hazard is er geen sprake van verdeeldheid binnen de nationale ploeg van België. Na afloop van de pijnlijke nederlaag tegen Marokko (2-0) verschenen er in de media verschillende berichten over enkele ruzies bij de Rode Duivels, maar het duo ontkent dit. Op de persconferentie in aanloop naar het cruciale duel tegen Kroatië gingen de Belgische supersterren dieper in op de sfeer binnen de Belgische selectie.

In de media verschenen er enkele berichten dat Hazard op slechte voet zou zijn met verdediger Jan Vertonghen en dat zij zelfs op de vuist zouden zijn gegaan. Hier is volgens de aanvoerder van de Rode Duivels geen sprake van. "Ik heb altijd al goed overeengekomen met Jan Vertonghen en dat is nog altijd zo. We hebben niet gevochten. Jan is ook groter dan ik", grapte Hazard.

Doelman Courtois sloot zich aan bij de woorden van zijn aanvoerder. "Er zijn geen problemen in de groep. Iedereen was ontgoocheld en Martinez (bondscoach, red.) heeft ons even toegesproken, maar verder was er geen ophef", lichtte de keeper van Real Madrid toe. "We hebben er allemaal ons hart kunnen luchten en zijn eerlijk geweest. Wat er exact gezegd is, houden we binnenskamers."

Vertrouwen in het team

Ondanks de slechte resultaten tot dusver is er binnen de selectie van België nog voldoende vertrouwen in een goed toernooi. Eerder deed Kevin de Bruyne opvallende uitspraken over de Rode Duivels, die volgens hem vanwege de hoge gemiddelde leeftijd geen kans zouden hebben. Hazard neemt het echter op voor de middenvelder. "Ook hij gelooft er nog volop in, anders zou hij niet naar Qatar gekomen zijn. Hij heeft enkel gezegd dat we vier jaar ouder zijn dan vorig WK. Dat is nu eenmaal zo." Courtois sluit zich daarbij aan en vindt dat het probleem vooral bij de media ligt. "Het probleem is dat er op sociale media en in kranten tegenwoordig veel leugens worden verspreid. Mensen nemen dat voor waar aan en dat is de grote fout."

Lees ook: Bom barst bij Belgen: 'Lukaku moet ruzie in kleedkamer sussen'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen