Heerenveen haalt met eerste winteraanwinst opnieuw oude bekende

29 november 2022, 13:07

Het WK is in volle gang, maar sc Heerenveen heeft de eerste winteraanwinst alweer te pakken. Pelle van Amersfoort keert terug op het oude nest. De aanvallende middenvelder annex aanvaller komt transfervrij over van Cracovia Kraków en tekent een verbintenis voor 2,5 jaar.

"Na Joost van Aken en Andries Noppert keert er wederom een zelf opgeleide speler terug op het oude nest", toont technisch manager Ferry de Haan zich blij op de website van sc Heerenveen met deze deal. "De komst van Pelle geeft ons aanvallend meer mogelijkheden en met zijn karakter en ervaring past hij ook goed bij deze groep. Na zijn vertrek uit Polen heeft hij voor zichzelf getraind om fit te blijven. Donderdag sluit hij direct aan bij de groep. We zijn blij dat Pelle weer speler van sc Heerenveen is."

Ook Van Amersfoort is logischerwijs blij met zijn rentree op het oude nest, want hij zat al sinds het einde van vorig seizoen zonder werkgever, nadat zijn contract was afgelopen. "Het voelt als thuiskomen. Ik heb altijd een goed gevoel bij de club gehad en heb Heerenveen ook dit seizoen van een afstandje gevolgd. Je merkt dat het enthousiasme rond de club is teruggekeerd. Er staat een team dat gas wil geven en dat de beuk erin gooit. Dat is ook waar het publiek hier van houdt", aldus de multi-inzetbare voetballer.

Lees ook: Van Amersfoort scoort bij historische bekerwinst Cracovia

Van Amersfoort speelde in zijn eerste periode al 103 wedstrijden voor de Friese club, waarin hij elfmaal scoorde en tien assists gaf. Naast sc Heerenveen speelde hij ook voor Almere City FC en dus zijn vorige Poolse werkgever, voor wie hij uiteindelijk 110 duels diende en daarin maakte hij 27 goals en gaf hij elf assists.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen