Nieuwe positie voor uitblinker Kudus: "Die vacature ligt bij Ajax open"

29 november 2022, 12:17

Voor Mohammed Kudus verloopt het WK in Qatar tot dusver fantastisch. De middenvelder van Ajax was maandagmiddag twee keer trefzeker in de wedstrijd tegen Zuid-Korea (3-2) en kroonde zichzelf daarmee tot matchwinner. Ook in Nederland zijn de ontwikkelingen van Kudus niet onopgemerkt gebleven en inmiddels wordt er ook aan een nieuwe positie voor de Ghanees bij Ajax gedacht.

In Amsterdam werd Kudus dit seizoen voornamelijk als spits opgesteld, waardoor hij de concurrentie aan moest gaan met Brian Brobbey. Hoewel de Ghanees uitstekend begon op deze plek, vielen zijn prestaties de afgelopen weken tegen. Pieter Zwart van Voetbal International verwacht daarom dat Kudus elders beter uit de verf komt. "Ik zou nu denken, rechtsbuiten", stelt Zwart. 

"Er zit natuurlijk heel veel risico in al zijn acties. Dat zijn natuurlijk posities waar balverlies heel kwetsbaar kan zijn", legt Zwart verder uit. Bij de nationale ploeg van Ghana wordt Kudus voornamelijk als middenvelder opgesteld, waar hij zelf ook de voorkeur aan geeft. Zwart verwacht echter niet dat dit bij Ajax snel zal gebeuren. "Misschien dat het met tijd kan komen, maar nu zie ik dat niet zo snel." 

Vacature staat open

Bij Ajax vormt de positie als rechtsbuiten dit seizoen voorlopig nog een probleem. Sinds het vertrek van de Braziliaan Antony naar Manchester United hebben Dusan Tadic en Steven Bergwijn beiden hun geluk als rechtsbuiten beproeft, maar zij lijken hier niet te renderen. Ook Lucas Ocampos, die als vervanger van Antony op huurbasis werd aangetrokken, liet een ongelukkige indruk achter. "De vacature op rechtsbuiten ligt nu nog steeds een beetje open bij Ajax, dus ik kan me heel goed voorstellen dat Kudus ook misschien een keer de kans op rechtsbuiten gaat krijgen. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar", besluit Zwart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet niet of Alfredo hier ook zo over denkt 😏😏

PeterH-85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rechtsbuiten? Tuurlijk, als hij niet in de Spits rendeert zetten we je hem maar rechtsbuiten.. Hij moet gewoon op het middenveld, daar rendeert hij het beste, zie je nu ook bij Ghana

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is heel simpel. Verkopen. Je gaat hem toch niet weer op een andere positie zetten? Echt een leuke speler hoor, maar dit is een van de problemen bij Ajax, een selectie die totaal uit balans is. De trainer is na maanden nog steeds aan het kijken waar hij spelers neerzet. Als de speler zelf op het middenveld wilt staan zal hij niet blij worden van rechtsbuiten. Je kan als je de berichten zo leest een mooi bedrag krijgen. Ajax blij, speler blij en daarnaast een echte rechtsbuiten kopen van het geld met specifieke kwaliteiten.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat van de trainer die aanblijft vindt ik ook zo bizar, dat Ajax dat nog steeds tolereert, wat een koekwaus joh die Schreuder, ik walg van die serieuze niks zeggende kop van deze malloot,totaal geen balle verstand van voetballen deze koekwaus ..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen